Kenan KARADENİZ / BANGKOK, ()- CHIANGMAI Mail gazetesinin haberine göre Tayland Göçmen Ofisi ülkede yaşayan yabancıların 90 günlük vize raporu işlemlerinin 7-Eleven marketler zinciri ile yapılacak anlaşmayla kendilerine en yakın 7-Eleven süpermarketinden yapabileceklerini açıkladı.

Tayland’da bir yıllık vize alıp çalışan yada öğrenci olan herkesin her 90 günde bir göçmen ofisine gidip ülkede olduklarını belgelemeleri gerekiyor. Bu işlemler ülkede yaşayan tüm yabancılar için yapılmak zorunda olduğundan 90 günlük uzatma işlemlerinde uzun kuyruklar oluşuyor ve işlemlerin tamamlanması için 8 saate kadar göçmen ofisinde beklemek gerekebiliyor.

Emniyet Müdürü Rutjapong Saravanangkool yaptığı açıklamada vize raporu işlemlerinin 7-Eleven marketler zinciri ile yapılacak anlaşmaşla gerçekleşmesi ve gelecek yıl işlemde olması için elinden geleni yapacağını belirtti. Buna bir çözüm olarak Tayland’ın dev markası olan Charoen Pokphand (CP)’nin marketler zinciri olan 7-Eleven ile görüşmeler devam ediyor.

Türkiye’deki süpermarketlerden farklı olarak 7-Eleven’lar hiç kapanmıyor. 7/24 hizmet veren süpermarketler zincirinde uçak bileti satın almaktan tutun ilaca kadar herşeyi bulmak mümkün.

Bir Tayland markası olan CP, Türkiye’de de 30 yıla yakın bir süredir faaliyet gösteriyor ancak Türkiye’de süpermarketleri bulunmuyor.