Yakup ASKERZADEH/ HAMBURG, ()-GEZİ Parkı göstericilerine destek için 1 Haziran 2013'de Ankara Kızılay Güvenpark'ta düzenlenen eylemde hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün milletvekili adayı ağabeyi Mustafa Sarısülük ve oyuncu Barış Koçak, yurt dışındaki seçmenlerden HDP için oy istediler.

Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenen Mig Centrum isimli kültür merkezi tarafından düzenlenen “4. Yılmaz Güney Film Günlerine” katılan HDP Ankara 2. Bölge, 1. Sıra milletvekili adayı Mustafa Sarısülük ve Deniz Gezmiş'i canlandırdığı “Hatırlı Sevgilim” dizisinden tanınan oyuncu Barış Koçak basın toplantısı düzenledi.

SARISÜLÜK: “TÜRKİYE'DE ÖZGÜR SANAT ORTAMI YOK”

Mustafa Sarısülük, Yılmaz Güney gibi bir değerin anısının yurt dışında da yaşatılmasından duyduğunu sevinci dile getirirken, Türkiye'de özgür sanat ortamının bulunmadığını söyledi. Sarısülük, “Bildiğiniz gibi AK Parti ve Saray sadece uygulamış olduğu politikalarla Türkiye'de halkları, emekçileri tüm ötekileştirmekten ötede, aynı zamanda, Türkiye'de sanatsal çalışmalara sanatın özgürce akmasına da çok uzun yıllar, 13 yıllık iktidarı boyunca da olağanüstü bir baskı, olağanüstü bir yaptırım uyguluyor. Bizler HDP olarak Türkiye'nin içinde bulunduğu süreç içinde gördüğümüz desteğe çok teşekkür ediyoruz. Biz sanatın, müziğin, bütün evrensel kültürel hazinelerin gerçekten ama gerçekten özgürce yapılmasını istiyoruz. Şunu söylemekte fayda var; bu birliktelik bizlere güç veriyor, büyütüyor. Ben herkese, bütün dostlarımıza partim adına teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki sanatın değiştirici, birleştirici ve özgürlükçü yanı HDP'nin siyasetiyle, politikalarıyla Türkiye coğrafyasında umut olmaya devam edecektir. Zaten partimizde her zaman özgür bir sanat için mücadele etti. Bunu da büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

“HERKES SANDIĞA YANINDA BİR KİŞİ GÖTÜRMELİ”

Oyuncu Barış Koçak, seçimlerin Türkiye'nin geleceğini için çok önem taşıdığına işaret ederek, her seçmenin mutlaka sandığa gitmesi gerektiğini kaydetti. Koçak, şöyle devam etti: “Herkesin canla başla savaşması gerekir, yılmadan. Yurt dışında dün oy verme işlemi başladı. Herkes yanında bir kişi götürerek, buradaki görevini yerine getirmeli diye düşünüyorum. 1 Kasımda eminim ki bu son bulacaktır diye düşünüyorum. Gidişat onu gösteriyor”.