TÜRKİYE'nin yurt dışındaki Uluslararası Antlaşmalar ile Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki Süleyman Şah Türbesi'ndeki naaş ve buradaki Saygı Karakolu'nda görevli askerler Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonu ile gece yarısı Türkiye'ye getirildi. 'Şah Fırat' operasyonu dış basın ve yabancı ajanslarda geniş yer buldu. İngiliz kanalları operasyonu son dakika gelişmesi olarak duyurdu.

İngiliz yayın kurumu BBC haberi, "Türkiye Süleyman Şah Türbesi'ni tahliye etmek için Suriye'ye girdi" başlığı ile verdi. Haberi saat başı ekranlarına taşıyan BBC, tankların da dahil olduğu operasyonda Süleyman Şah'tan geri kalanlar ve türbeyi koruyan askerlerin Türkiye'ye getirildiğini duyurdu.

İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Guardian ise haberi, "Türk askerleri Süleyman Şah Türbesi’ni koruyan askerleri tahliye etmek için Suriye’ye girdi" başlığıyla duyurdu. Gazete Türk yetkililerden alınan bilgiye göre operasyon sırasında bir askerin şehit düştüğünü belirtti. Cumartesi günü geç saatlerde başlayan operasyonun Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusunun dedesi Şah Fırat’ın Türbesi’nin tahliyesi amacıyla gerçekleştirildiği ifade edildi. Gazete Başbakan Davutoğlu’nun “Türbe başarıyla Suriye’de Türkiye’nin kontrolündeki başka bir noktaya taşındı” açıklamalarına yer verdi.

The Daily Mail gazetesi de haberi, “Türkiye Suriye’de Osmanlı türbesi koruyan askerlerini tahliye etti ve türbe ‘yeni yerine’ taşındı” başlığıyla verdi. Türkiye’nin 600 kişilik asker ve 100 tankla Suriye’ye girdiği ifade edilen haberde, Süleyman Şah Türbesi’nin Suriye’deki iç savaş başladığından bu yana 40 kişilik Türk askeri tarafından korunduğu belirtildi. Operasyonun detaylarının da verildiği haberde, türbenin bulunduğu yerdeki Türk askerinin bugüne kadar risk altında olduğu da ifade edildi.
Sky News, ITV gibi diğer İngiliz kanalları da haberi son dakika gelişmesi olarak ekranlarına yansıttı.