Siyamend Kaçmaz / Moskova, 20 Haziran, () - Rus bankaları Merkez Bankası’nın faiz oranını yüzde 9’a düşürme kararının ardından kendi faiz oranlarını düşürmeye başladılar.
“Otkrıtiye” Bank Perakende Ürün Müdürü Anton Safonov, yakın zamanda tüm kredi ürünlerinde ciddi düşüş yapmayı planladıklarını ve piyasadaki en karlı koşulları teklif ederek ipotek faiz oranını yüzde 10’a düşüreceklerini belirtti.
“St. Petersburg” Bank Merkez Bankası’nın kararının ardından ipotek kredisinin standart programında faiz oranını yüzde 9’a düşürmeyi planlıyor
Öte yandan Tinkoff Bank, Merkez Bankası’nın yüzde 0.25’lik düşüşünün çok da fazla olmadığını, bu kararın ileride dikkate alınacağını bildirdi.
“Russkiy Standart” bankası tarafından yapılan açıklamada ise, piyasanın dikkatle takip edildiği ve 1 Temmuz’dan itibaren kredi koşullarını iyileştirmek amacıyla POS kredilerinde faiz oranını 2.5 puan düşürecekleri belirtildi.
Alfa Bank'ın ise şu anda faiz oranını düşürmeyi planlamadığı bankanın basın servisinden yapılan açıklamada, “Faiz oranlarını düşürmeyi planlamıyoruz. Banka zaten şu anda yüzde 11.99 ile piyasadaki en iyi tekliflerden birisini sunuyor” denilerek duyuruldu.