LÜKSEMBURG'ta, ressam Hülya Can Halliwell’in katıldığı ve Lüksemburg Kültür Bakanlığı'nın desteklediği karma sergi açıldı. Amerika, Almanya, Lüksemburg, Romanya, Hollanda ve İrlandalı sanatçıların ortak sergisinde, ressam Hülya Can Halliwell, Lüksemburg’u temsil etti. Sergi açılışına Lüksemburg Büyükelçisi Salim Levent Şahinkaya, İngiliz Büyükelçisi Alice Walpole, Müsteşar İhsan Sakarya ve çok sayıda davetli katıldı.
Lüksemburg’da yaşayan Türklerin büyük ilgi gösterdiği Galeri Konschthaus beim Engel'deki sergide, Lüksemburg Büyükelçimiz ve İngiliz Büyükelçi sergi açılışına sanatçı Hülya Can Halliwell’i desteklemek için geldiklerini belirtti. Bu, Türkiye’de doğan ve 27 yıldır Lüksemburg’ta yaşayan Hülya Can Halliwell’in 9. sergisi.
Sergide Halliwell'in doğadaki güzellikleri yağlı boya ile tuvallere aktardığı resimleri sergileniyor. Resim yaparken günlük yaşamdan esinlendiğini belirten Can Halliwell, "Doğadaki güzellikleri izliyorum. Günlük yaşamdan esintileri tuval üzerine bir manzara veya figüratif olarak çeşitli renklerde ifade etmekten sonsuz bir haz alıyorum" dedi.
Sergi, 5 Mayıs’a kadar, pazar günleri hariç, saat 10.00-18.30 arasında ziyarete açık olacak. Galeri Konschthaus beim Engel 1 Rue de la Loge, Lüksemburg adresindeki sergiye giriş ücretsiz.

(SS) (FOTOĞRAFLI)