RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı telefon görüşmesinde Washington'un yaptırım baskısına devam etmesinin ikili ilişkilere zarar vereceğini bildirdi.
Kremlin Basın Servisi'nden yapılan açıklamada ABD tarafının inisiyatifi ile yapılan  telefon konuşmasında liderlerin bu durumun iki ülkenin çıkarlarına da aykırı olduğunda görüş birliğinde oldukları belirtildi. Kremlin'den yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Rusya ile ABD'nin ilişkileri görüşüldü. Putin, Washington'un yaptırım baskısının saçma olduğunu ve karşılıklı işbirliğine ciddi zarar vereceğini ifade etti. Devlet Başkanları şu anki durumun iki ülkenin de çıkarlarıyla uyuşmadığında hem fikir oldular. Putin ve Obama'nın telefon görüşmesinde Rus-Amerikan ilişkisi masaya yatırıldı."
ABD ve Avrupa Birliği, Ukrayna krizi yüzünden Rusya'ya ekonomik yaptırım uygulamaya başladılar. Moskova birçok kez Rusya ile yaptırım dilinde konuşmanın 'Saçma' olduğunu ve Ukrayna krizinin bir tarafı olmadıklarını ifade etti.
Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, insan haklarından sorumlu BM Yüksek Komiseri Navi Pillay'ın Rusya'nın Ukrayna'daki milislere silah temin ettiği konusundaki suçlamalarla ilgili BM'nin elinde delil olmadığını açıklamasından sonra Ukrayna'daki çatışmaların tırmanmasında Moskova'nın suçlanmasının asılsız olduğunun ortaya çıktığını bildirdi.
Navi Pillay'ın Cenevre'de medya temsilcilerine yaptığı açıklamaları hatırlatan Dışişleri Bakanlığı, şu açıklamayı yaptı:
"BM'nin elinde Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki milislere silah temin etmesiyle ilgili delillerin olmamasını ülkemize karşı yapılan suçlamaların asılsız olduğunun ispatıdır. Bu gibi suçlamaları ortaya çıkaranların bunun yerine Kiev'in ülkenin doğusunda akıtmaya devam etiği kanı durdurmak için siyasi iradesini kullanması daha iyi olurdu."
Batı medyasının Pillay'ın açıklamalarını göz ardı etmesinin şaşırtıcı olduğuna dikkat çeken Dışişleri Bakanlığı, bunun nedenini "Ukrayna'daki sorumluluğu Rusya'nın üzerine yıkmak" olarak açıkladı. 
Öte yandan Rusya'nın Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi Vladimir Çijov, AB'nin Rusya'ya karşı uyguladığı yaptırımların 'Pamuk' kadar hafif olduğunu ve hedefe varamayacağını söyledi. 'Rossiya Segodnya'da basın açıklaması yapan Çijov, şöyle konuştu:
"AB'nin Ukrayna'daki krizi hedefleyerek Rusya'ya karşı başlattığı yaptırımların kuru gürültüden ibaret olduğunu ve 'pamuk' gibi hedefi ıskalayacağını belirtmek istiyorum. Çünkü yaptırımlar hiçbir şekilde Ukrayna'daki çatışmaların tırmanmasını engellemeyecek ve ülkenin iç krizini çözmeyecektir."