Siyamend Kaçmaz / Moskova, 24 Haziran, () - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sovyetler Birliği'nin dış istihbarattaki çalışmasının illegal istihbarat ile bağlantılı olduğunu söyledi.
Putin "Vesti v Subbotu" programına yaptığı açıklamada, "Sovyetler Birliği'nin dış istihbarat organlarındaki çalışmam sadece Dış İstihbarat Servisi ile değil illegal istihbarat ile de bağlantılıydı" ifadesini kullandı.
İllegal istihbaratta çalışan insanların özel olduklarını ve özel kuruluşlarda faaliyet gösterdiklerini belirten Putin, "Mevcut yaşamdan vazgeçmeyi, kendi yakınlarından, akrabalarından vazgeçmeyi ve kendi ülkenden uzun yıllar boyunca uzak kalmayı ve kendi yaşamını vatanına adamayı herkes yapamaz. Bunun sadece özel seçilmiş insanlar yapabilir. Bunu hiç abartmadan söylüyorum" dedi.
Putin, illegal istihbarat görevlilerinin bu şekilde kendi ülkeleri ve kendi halkına yaklaştıklarının altını çizerek şu şekilde devam etti:
"Bunlar eşsiz insanlar. Onlara mutluluk diliyorum ve eminim ki benim sözlerimi duyuyorlar.
İllegal istihbaratta çalışan bir meslektaşımla konuşmamı anlatmak istiyorum. O benim gibi güvenlik organında göreve yeni başlayan birisiyle çalışıyordu. Ben o zaman ona, 'San Sanıç, siz orada çalıştınız, şimdi de burada benimlesiniz. Siz daha fazlasını yapabilirdiniz' dedim. O da bana, 'Ben başka pozisyonda da çalışabilirdim, bana başka görev teklif ettiler ama ben istemedim. Çünkü vatanım benim dışımda kimsenin yapamayacağı bir görevi yapmak için bana güvendi. Bu benim için en büyük ödül"