Almanya'nın Köln kentinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği DİTİB'e bağlı Porz Mevlana Camisi'ne düzenlenen molotof kokteyli saldırının video görüntüleri ve fotoğrafları terör örgütü PKK'ya yakın bir internet sitesinde yayınlandı.

CAMİYE SALDIRIP, “DERNEĞE SALDIRDIK” DEDİLER

Terör örgütü PKK’ya yakın internet sitesindeki açıklamada, 13 Kasım Cuma günü saat 01.45 sularında AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği UETD adlı derneğe molotof kokteylli saldırı yapıldığı belirtildi. Yayınlanan görüntülerde saldırıya uğrayan mekanın UETD derneği değil, paralel caddede bulunan DİTİB'e bağlı Porz Mevlana Camisi olduğu görüldü. Söz konusu sitede, Kürt halkına yönelik saldırılara karşılık AK Parti'nin Avrupa örgütlenmesi olan derneğe molotof kokteylli saldırı düzenlendiği ileri sürülerek, iki saldırganın camiye molotof kokteyli attığı anın görüntüleri yayınlandı. Saldırganların yanındaki üçüncü kişi ise bu saldırıyı kaydetmiş.

SALDIRIDA CAM KAPI KIRILMIŞTI


Saldırıda caminin cam olan dış kapısından biri kırılmıştı. Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, DİTİB Genel Sekreteri Bekir Alboğa ve Köln Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Ahmet Dilek camiyi ziyaret ederek saldırı hakkında bilgi almışlardı. Köln Başkonsoloslu Hüseyin Emre Engin saldırıyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı “Güvenlik kamerası kayıtlarında tam belli değil ama iki ya da üç kişi tarafından molotof atılıyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Cami derneği başkanının söylediğine göre 4 tane molotof kokteyli atılmış. Bir tanesi çöp tarafında yangın çıkartmak için, diğer üç tanesi de kapı ve camlara doğru atılıyor. Fakat camlar güvenlikli camlar olduğu için herhangi bir şey olmuyor. Çöpe atılan da yanmadan çok kısa sürede sönüyor. Olay olduktan sonra 2-3 dakika içinde polis olay yerine intikal ediyor. Uzun süre delil toplaması yapıyorlar. Umarım sonuç çıkar.” DİTİB Genel Sekreteri Bekir Alboğa ise aynı camiye daha önce de iki kez saldırı düzenlendiğini hatırlatarak faillerin bir an önce yakalanmasını istemişti.