Edip SÖNMEZ/ABD, ()- PENTAGON yetkilisi, Irak'ta IŞİD örgütüne yönelik düzenlenen hava harekatının gelecekte de devam edeceğini, Irak’taki El- Kaide uzantılı grubun bir saldırı hazırlığı içerisinde olduğunu ve bunu engelleyebildiklerinden henüz emin olmadıklarını söyledi.

Pentagon adına basın toplantısı düzenleyen Korgeneral William C. Mayville, dün geceki hava taarruzları hakkında açıklamalarda bulundu. Bu bombardımanlar sayesinde, maddi kaynağı çok fazla olan ve kendisini geliştiren IŞİD’e karşı, Irak ordusuna toparlanacak ve yeni kurulan Irak hükümetinin savunma üzerine yapacağı hamleleri bekleyecek zaman sağladıklarını ifade etti.

EL KAİDE UZANTISI “HORASAN”

Bombardımanlarının çok başarılı olduğunu söyleyen Mayville, Arap ülkelerine desteklerinden ötürü teşekkür etti. El-Kaide’nin Irak uzantısı olduğu söylenen Horasan adlı örgütü bir süredir izlediklerini, onları bir saldırının son aşamasındayken engellediklerini söyledi. Bireysel olarak IŞİD liderlerini değil, stratejik kontrol noktalarını vurduklarını anlattı. Irak devleti dostları olduğu için, buradan başlamalarının daha avantajlı olduğunu söyleyen Mayville, Esad rejimine veya Suriye’ye karşı değil, IŞİD’e karşı saldırılarda bulunacaklarını duyurdu.

BOMBARDIMANLAR DEVAM EDECEK

Mayville, El Kaide’nin batılı ülkelerden gelen insanları dahi militanı yaptığını, ancak kendilerinin kararlılıkla ve devamlı saldırmaya devam edeceklerini söyledi. Mayville, IŞİD’in gerilemeye başladığını, saldırıların işe yaradığını doğrulayan kanıtlar olduğunu açıkladı. Bir soru üzerine Mayville, bombardımanlarda sivil can kaybı olduğuna dair bir bulguları olmadığını ifade etti.