İNGİLTERE'deki Yeşiller Partisi Genel Başkanı Natalie Bennett'in insanların IŞİD ve El Kaide gibi örgütlere katılmalarından dolayı cezalandırılmaması gerektiğini açıklaması ülkede büyük tepki çekti.

BBC 1 kanalının Pazar Politikaları adlı programına katılan Yeşiller Partisi Genel Başkanı Natalie Bennett, insanların herhangi bir organizasyona katılmalarının suç olmayacağını vurgulayarak; parti olarak, kimsenin hangi görüşü benimsediği ve neye inandığı konusunda cezalandırılmaması gerektiğine inandıklarını ifade etti.

Bennett, programda yaptığı konuşmada, "Tabiki şiddeti teşvik etmek, şiddeti desteklemek bunların hiçbiri kabul edilebilir şeyler değil ve bunların tümünün yasalarla izlenmesi gerekir. Burada konuştuğumuz şey, prensipte, insanların ne düşündüğünden dolayı cezalandırılmaması gerektiğidir. Sanırım, burada bir dengeye ihtiyacımız var. Özgürlüğü yok ederek koruyamayız" diye konuştu.

Daily Mirror gazetesinin aktardığına göre şu anda İngiliz Parlamentosu'nda sandalyesi bulunmayan Yeşiller Partisi'nin eski gazeteci lideri Bennett, programda sunucunun partisi iktidara geldiğinde hükümetinin El Kaide, IRA veya IŞİD gibi örgütlere insanların üye olmalarını yasal hale getirebileceğini yönündeki sorusuna karşılık, "Bu partimizin siyasetinin bir parçası. Sanırım Afrika Ulusal Kongresi ve ırk ayrımı devrine dayanıyor" yanıtını verdi.

İngiltere terörizm yasasına göre halen 14'ü İrlandalı olmak üzere aralarında IŞİD'in de bulunduğu 65 uluslararası organizasyon terörist örgüt olarak tanınıyor. IŞİD ve IRA gibi organizasyonlara üye olmak ve hatta bu gibi organizasyonları desteklemek suç sayılıyor.

İKTİDARA GELİRSEK KRALİÇE SOSYAL KONUTLARA TAŞINABİLİR

İddialı açıklamaları ile bilinen Yeşiller Partisi Lideri Bennett, birkaç gün önce de iktidara geldikleri takdirde İngiliz monarşisini kaldırıp Kraliçe 2. Elizabeth'i ikamet ettiği Buckingham Sarayı'ndan çıkararak devletin inşaa ettiği sosyal konutlara yerleştirilebileceği açıklaması ile gündeme oturmuştu.

Independent gazetesinin haberine göre, Yeşiller Partisi lideri iktidara geldikleri takdirde Kraliçe'yi ikamet ettiği 775 odalı saraydan çıkarıp sosyal konutlara yerleştirebilecekleri açıkladı.

Bennett'in İngiliz The Times gazetesine verdiği röportajda, "Kraliçe Elizabeth'in gerçekten yoksullaşacağına inanmıyorum. Eminim, ona bir sosyal konut bulabiliriz ve daha fazlasını inşaa edeceğiz" diye konuştu.

Gazete, bu açıklamanın partinin tüzüğü kapsamında Prens Willam ve eşi Kate Middleton'un oğulları Prens George ve henüz doğmamış bebekleri ile birlikte ikamet ettikleri Kensington Sarayı'ndan çıkarılarak kendi evlerini satın almaları veya sosyal konutlara sıraya girerek isimlerini yazdırmaları gerekebileceği anlamına gelebileceğini yazdı.

FOTOĞRAFLI