DIŞ HABER - 

Paris Uluslararası Première Vision fuarı kapılarını açtı. Moda ve tekstil endüstrisinin profesyonellerine yönelik fuar, Villepinte fuar alanında 1900 üzerinde katılımcı ile başladı.

İplik, kumaş, hazır giyim, deri, aksesuar ve tasarımlar 6 ana alt bölümden oluşan Dünyanın en prestijli moda fuarlarında biri olan Uluslararası Premiere Vision Manufacturing fuarına İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) milli katılımı gerçekleştirdi. Fuar alanında ki (İTHİB) ışıklı reklam panoları dikkat çekti. Fuara, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle ve yönetim kurul üyeleri Fatih Bilici, Ahmet Öksüz, Vehbi Canpolat katıldı.

15-17 Eylül’de Tekstilin en yaratıcı ve en iyilerini bir araya getiren Paris Première Vision fuarında 55 farklı ülkeden katılımcılar yer alıyor.

Fuara İtalya (727), Fransa (246), İngiltere (144), Türkiye (144) ve İspanya (99), Almanya (55), Portekiz (54), Japonya (48), Güney Kore (40) ve ABD (30) firma ile ilk onda yer alıyor. Geçen yıl fuarı 62 bin 431 kişi ziyaret etmişti.

Premiere Vision uluslararası iletişim kampanyalarında yaratıcı kimlikleri ile öne çıkan isimlerle işbirliği yapmayı hedefliyor. Dünya çapında düzenlediği fuarların (New York, İstanbul, Sao Paola, Paris) tanıtımında ülkenin kültürünü ve yaratıcı gücünü temsil eden sanatçıları seçti.

Premiere Vision İstanbul fuarının kampanya yüzü olarak modacı Arzu Kaprol fotoğrafları fuar alanında yer aldı.

Arzu Kaprol “Premiere Vision bu yıl dünyada yaptığı organizasyonlarla ilgili olarak üç tane farklı marka elçisi seçti. İstanbul, New York, Sao Paola olarak. Üç marka elçisi olarak Paris Premiere Vision Moda Fuar’ındayız. Premiere Vision tekstil endüstrisi adına ve kumaş tedariki anlamında Türk tekstilcileri içinde önemli. O yüzden uzun yıllardır ziyaret ettiğim bu fuarın marka elçisi olmak benim için hem büyük bir keyif hem de Türk endüstrisi ve yaratıcı alanı adına önemli bir anlam taşıyor diye düşünüyorum. Yaratıcılıkla endüstrinin birleştiği bir alan Premiere Vision. Bunun marka elçisi olmak beni çok onurlandırdı. Ekim ayında İstanbul’da fuar gerçekleşecek. Orada da pek çok yerde bu işbirliğinin örneklerini görüyor olacağız.Bana göre büyüyen, gelişen, güçlenen Türk endüstrisi ve Türk tasarımı adına çok önemli bir hareket ve çok önemli bir işbirliği” dedi.

Dice Kayek Marka yaratıcıları yeni sezon çalışmaları için fuar alanındaydı. Ayşe Ege ”2016-2017 kış sezonu geldi. Yeni kumaşları seçiyoruz. Premiere Vision bu sezon çok kalabalık. Randevular ve altı kişilik ekiple ikiye bölünmüş şekilde çalışıyoruz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

Premiere Vision Fuar

Dice kayek markasından Ayşe Ege, Arzu Kaprol, Kıvanç Tekstil İbrahim Kaya

Haber - Kamera: Gülten ÖZBEY / PARİS ()