Paris MÜSİAD genel merkezin direktifi ile tüm dünyada 15 Temmuz darbe girimini anlatmak için tanıtım çalışmaları yapıldı.

Paris MÜSİAD Başkanı Hakan Kalaycı Yönetim Kurulu üyesi turizmci otobüs firması sahipleri ile görüşüp 15 Temmuz darbe girişimini anlatmak için otobüsleri İngilizce ve Fransızca sloganlar ile donatmak istediğini ileterek 30 kadar otobüsü 15 Temmuz sloganları ile giydirdi. Turizm firmasının otobüslerin Avrupa’nın büyük şehirlerinde özellikle de başkentlerde dolaşıyor olması ayrıca Almanya, Hollanda, Belçika, Lüksemburg Fransa’nın hemen hemen bütün bölgeleri, İspanya, Portekiz, İtalya’ya kadar  uzanan bir ağlarının olması bu konuda etkili oluyor.

MÜSIAD Paris Başkanı Hakan  Kalaycı ’ya şunları söyledi:  ”Biz de 15 Temmuzu unutturmamak adına yaşadığımız çok ciddi bir süreç vardı. Özellikle Avrupa’da yaşayan insanlara anlatmak istedik. Yönetim Kurulu üyemiz firma sahibi ile görüştük. Onlar da konuya destek verdiler. Bu anlamda otobüsleri kullanabileceğimizi söylediler. Bizde otuz kadar otobüsü İngilizce “15 Temmuzu asla unutmayacağız” Fransızca “15 Temmuz sonsuza kadar hafızalarımızdan silinmeyecek” sloganları ile giydirdik. Turizm firması olması nedeniyle Avrupa’nın büyük şehirlerinde Fransa’nın hemen hemen bütün bölgelerine uzanan bir ağları var. Dolayısı ile de mesajı en iyi şekilde vermek istedik. Destek verdikleri için uzun süre kullanabileceğiz bu da bizim için ayrı bir avantaj. Billboardlar da kiralanabilirdi ama onlar geçici olurdu ve belli yerlerde kalırdı.

Bugün otobüslerimiz Paris’in en bilindik yerlerinde Champs Elysee, Notre Dame,Eyfel Kulesi,Trocadero’ ya kadar dolaştılar. Dolayısı ile sadece Fransız halkına verilmiş bir mesaj değil. Buradan tüm ülkelerin vatandaşlarına verilmiş bir mesaj oluyor. Böyle bir çalışma yöntemini uyguladık. 15 Temmuz bizim ortak acımız ama dünyanın da bunu bilmesini ve anlamasını istiyoruz. En güzel şekilde anlatmak istiyoruz. Fransız medyası olayı nasıl yansıtıyor ? Önce oradan başlamak lazım. Biz MÜSİAD Paris olarak buradaki partner kuruluşlara birebir gidip anlatıyoruz.Anlattığımız zamanda bizim haklılığımızı onlarda kabul ediyor.Medyada tam tersi bir algı operasyonu var.Biz de bu algı operasyonunu kırmak üzere yeni fikirler üretmeye çalışıyoruz. En iyi,en güzel şekilde Fransız ,Avrupalı dostlarımıza acımızı ,başarımızı,zaferde diyebiliriz bu halkın zaferidir.Bunu en güzel şekilde anlatmamız lazım. Bizler de bunun için buradayız. İşverenler, iş adamları olarak Fransız muhataplarımızla bu gerçeği oların gözleri önüne sermemiz gerekir. Sponsorlarının büyük bir inisiyatif aldığını Avrupa’da dolaşan bu otobüslerin üzerine yapıştırmak cesaret isteyen bir mesele olduğunu MÜSİAD Paris adına böyle bir sorumluluk alabildikleri ve yürekli davranabildikleri için teşekkür ederiz”

VIC Turizm Yönetim  Kurulu Başkanı Salih Cengiz projeyi kendilerine sunduklarında sıcak baktıklarını belirterek şunları söyledi: “15 Temmuz Türk Milletinin ortak bir acısı, utancı diyelim. Bu olay biz gurbetçileri derinden etkilemiştir. Bizim vatandaşımız orda canını verdi. Bizim yaptığımız onların yanında çok az bir şey olur. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu olayın uluslararası boyutu var. Uluslararası olmasından dolayı anlatımın da uluslararası olması gerekir. Haklı olduğumuzu tüm dünyaya bildirmemiz, açıklamamız, izah etmemiz gerekiyor. Bunun bir yolunun da böyle olacağını düşündük ve bu işe onay verdik. Avrupa’nın genelinde Tüm uluslardan insanların dikkatini çektiği için bu olay daha değişik pencereden bakmasını sağlayacak Türkiye’ye karşı. Mesleğimiz Turizm olduğundan direk insanlarla bu olayı görüşüyoruz, konuşuyoruz. Türkiye aleyhine olan yargıları değiştirtmeye çalışıyoruz.”

Görüntü Dökümü:

15 Temmuz otobüsleri Eiffel Kulesi

MÜSIAD Paris Başkanı Hakan  Kalaycı,

VIC Turizm Yönetim  Kurulu Başkanı Salih Cengiz