HAMBURG'ta Sınırsız Esnaf Birliği, kent merkezinde Gerhard Hauptmann Meydanı'nda düzenlediği bir miting ile Dresden'deki ırkçı hareket 'Peğida' ve Paris'te işlenen cinayetleri lanetledi.
Sınırsız Esnaf Birliği Başkanı ve aynı zamanda Eyalet Parlamentosu Sosyal Demokrat Parti milletvekili Kazım Abacı tarafından düzenlenen mitinge aralarında Federal Uyum Bakanı Aydan Özoğuz, Eyalet Parlamentosu milletvekili Carola Veit, tüm partilerden milletvekilleri, cami dernekleri, kilise ve Musevi cemaati temsilcilerinin yanı sıra yaklaşık beş bin kadar Hamburglu katıldı. Yaptığı ve büyük alkış alan konuşmasında her türlü şiddeti reddettiklerini söyleyen Kazım Abacı, "Fransa'daki insanlar ile dayanışma içinde olduğumuzu göstermek, işlenen katliamdan prim çıkarmaya çalışan Dresden'deki Pegida'yı lanetlemek için buradayız. Hangi köken din, dil ve ırktan olursak olalım hepimiz barış ve kardeşlik için buradayız. Kimsenin gücü bizi birbirimize kışkırtmaya yetmez” dedi.
Uyum Bakanı Aydan Özoğuz da Paris cinayetlerini kınayarak, "Özgürlüğümüzü kimsenin katletmesine izin vermeyeceğiz" dedi. Fransa Başkonsolosu Serge Lavroff, Hamburg'da gösterilen dayanışma için katılanlara teşekkür etti.

Cami dernekleri çatı kuruluşu 'ŞURA' Başkanı Dr. Mustafa Yoldaş, İslam dinini vahşetlerine alet edenlerin, dini lekelediklerini ifade etti. DİTİB Kuzey Almanya Başkanı Sedat Şimşek, Paris'teki terör saldırısının barış ve hoşgörü emreden İslam dinine yapılmış bir saldırı olduğunu söyleyerek, "Bu cuma DİTİB olarak diğer İslam cemaatleriyle beraber özellikle yayınevleri, medya binaları önünde Almanya genelinde bir anma eylemiyle saldırıyı kınadığımızı göstereceğiz" dedi.

Mitingde göstericiler ellerinde 'Hepimiz Charlie'yiz', 'Müslümanlar terörü lanetliyor' gibi çok sayıda PEGİDA aleyhine slogan içeren pankartlar taşıdı.

Kaynak: DHA