KATOLİK dünyasın ruhani lideri Arjantinli Papa Francescoyarın Fransa’nın Strasbourg kentine geliyor. Avrupa Parlamentosu (AP) ve Avrupa Konseyi’ni (AK) ziyaret edecek Papa Francesco‘nun burada 4 saatlik programa katılacak. 
Vatikan sözcüsü Federico Lombardi ziyaretin Avrupa kuruluşlarına yönelik olduğunu, Fransa’ya yönelik resmi bir ziyaret olmadığının altını çizdi. Papa Francesco’nun 2015 yılı içinde Fransa’ya resmi bir ziyaret yapması bekleniyor. İlk defa 1988 yılında merkezi Strasbourg'ta Avrupa kuruluşlarını ziyaret eden Polonyalı Papa 2'nci Jean Paul’un ardından, ikinci kez 26 yıl sonra Papa Francesco’nun Strazburg’a gelmesi açısından bu ziyaret önem taşıyor.
AP Başkanı Alman Martin Schulz, AB Komisyon Başkanı Lüksemburg’lu Jean-Claude Juncker, AK Genel Sekreteri Thorbjörn Jagland ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) yargıçlarıyla görüşmesi beklenen Papa Francesco için Strazburg’da kırmızı alarm verildi. Avrupa kuruluşlarının çevresinde son iki gündür caddelerde park yasağı uygulaması başladı ve Fransa-Almanya sınırında denetimler sürüyor. Papa Francesco Avrupa’ya yönelik konuşmasın özetinde göçmenlere daha iyi davranılması, toleranslı yaklaşım, sosyal ve ekonomik haksızlıkların önüne geçilmesiyle genç neslin işsizlik sorununa değinecek.
BAŞBAKANLAR PAPA’YA EŞLİK EDECEK
Papa’ya ziyaretinde; Fransa Başbakanı Manuel Valls, Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Belçika Başbakanı Charles Michel, Strazburg Belediye Başkanı Roland Ries, yerel siyasi temsilciler, Kardinal’ler Peter Erdö, Reinhard Marx ve çok sayıda diplomat eşlik edecek.
Ziyarete basın mensuplarının da ilgisi büyük. Papa’nın ziyaretine 2009 yılında Strazburg’da yapılan NATO zirvesinden daha çok basın mensubu akredite oldu. Yaklaşık 1000 medya menzubu takip edecek.
Strasbourg’un sembolü Katedralin 1000'inci yıl dönümü sebebiyle Papa’nın burayı da ziyaret etmesi bekleniyordu. Fakat Vatikanlı yetkililer bu ziyaretin güvenlik açısından sakıncalı olduğu ve ziyaretin dini olmadığını belirtti. Halk Papa Francesco’yu Katedral Meydanı’ndan dev ekrandan canlı olarak izleyecek.