Levent Gündüz / Offenburg, 25 Mart () - Almanya’nın Baden Württemberg eyaletin Offenburg kentinde 25 Mart Cumartesi günü Alevi Kültür Merkezi kent merkezinde kurduğu stantta Türkiye’de yapılacak anayasa değişikliğini Türk ve Almanlara anlattı.

Dernek ‘Ülkene bir Hayrın dokunsun ‘ ismi altında ülken için ‘Hayır’ de kampanyası büyük ilgi gördü. Dernek üyeleri, "Biz neden ‘Hayır’ diyoruz Türkiye’de tek adam rejimini istemiyoruz, ülkemizde bağımsız yargı, demokrasi, insan hakların ifade ve basın özgürlüğün olmasını istiyoruz" dediler. Türkçe ve Almanca yazılı dağıtılan el ilanlarında neden hayır oyu istiyoruz 10 maddede anlatıldı. Bunlar teröre, bölünmeye, tek parti devletine, tek adam rejimine, meclisin fes edilmesine, sorumsuz yönetime, teslim alınmış yargıya, ekonomik krize, ortak değerlerimizin yok olmasına ve seçilmiş tek adam krallığına hayır diyoruz mesajları verildi.

Türkiye’de 16 nisan tarihinde anayasa değişikliği için yapılan referandum oylaması çok sayıda Alman ve Türklerin ilgisini çekti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Offenburg Alevi Kültür Merkezin kurduğu stant

-el ilanları Türk ve Almanlara dağtıldı