Taner Tüzün / Nürnberg, 31 Mayıs ( )- Nürnberg’de faaliyet gösteren kısa adı Tekder olan Türk Eğitim ve Kültür Derneği, düzenlediği bir etkinlikle, otizm hastası küçük Serdal Fırat Sadak için yardım kampanyası başlattı. Dernek bahçesinde yapılan etkinlikte, bir konuşma yapan Tekder başkanı Rıza Seven, bağışların yanı sıra, yiyecek ve içecekler için ödenen paranın tamamının açılan hesap numarasına yatırılacağını söyledi.

Serdal ’ın annesi Nesrin Sadak, oğlunun 13 yaşında olduğunu ama, 4 yaşındaki bir çocuğun zekasına sahip olduğunu belirterek, oğlunun geçmişe dair hiç bir şey hatırlamadığını söyledi. Nesrin Sadak, bu hastalığın iyileşmesinin zor olduğunu belirterek, Amerika’da yapılan Yunus tedavisinin son ümitleri olduğunu anlattı. Serdal ’ın tedavi masrafları 13 Bin Euro’yu buluyor. Paranın temin edilmesi halinde, Serdal ‘a Florida’ da 15 gün boyunca günde üç kez Yunus tedavisi uygulanacak

2400 EURO TOPLANDI

Tekder ’in yaptığı etkinliğe MOROCKS orkestrası renk katarken, katılımcılardan 2400 Euro toplandı. Bu para, hali hazırda 4 bin Euro’nun bulunduğu hesap numarasına yatırıldı. 13 Bin Euro’yu toplamak için yardım kampanyasının devam edeceği bildirildi.