DIŞ HABER -

MÜSİAD Nürnberg Şubesi Almanya’daki sığınmacıları konu alan bir toplantı gerçekleştirdi. MÜSİAD binasındaki toplantıda Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül, Çalışma Ataşesi Faruk Küçük, Bavyera Çalışma ve Sosyal Aile Bakanlık Müsteşarı Dr. Markus Gruber, MÜSİAD Başkanı Kadir Bozkurt, Nürnberg Belediyesi Meclis Üyesi Aynur Kır, Uyum Meclisi Başkanı İlhan Postaloğlu, Milli Görüş Nürnberg Teşkilat Başkanı İsmail Satır, UETD Nürnberg Başkanı Yılmaz Deliduman, Ziraat Bankası Nürnberg Müdürü Şenbahar İlyazı, Fürth Belediyesi Meclis Üyesi Aydın Kaval, Fürth DİTİB Başkanı Refet Avcı, DİTİB Nürnberg eski Başkanı Fikret Bilir ve diğer Türk Sivil kuruluş temsilcileri hazır bulundu

“Birlikte Hareket edip insanlara yardım elimizi uzatalım”

İkram sonrası, MÜSİAD Nürnberg Başkan yardımcısı Ümit Sormaz toplantıyı açtı. Söz alan MÜSİAD Nürnberg Başkanı Kadir Bozkurt, sığınmacılar için yapılması gereken tek şeyin birlikte hareket edilerek bu insanları topluma kazandırmak olduğunu belirtti. Bozkurt şöyle konuştu:

“Gelen sığınmacıların yüzde 52’sinin yaşları 18 ile 35 arasında değişmektedir. Her geçen boş gün, onlar ve bizler için zarardır. Biz yardım elimizi uzatıyoruz. Esnaflar olarak onlara iş verebiliriz. Staj yeri bulmak için yardıma hazırız”

Uyum Meclisi Başkanı İlhan Postaloğlu da MÜSİAD’ın girişimini kutlayarak, “iş adalarımızı canı yürekten kutluyorum” dedi.

“Çözüm için bütüncül ve işbirliği temel alınmalıdır”

Başkonsolos Yavuz Kül, toplantının oldukça önemli ve zamanlı bir etkinlik olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

“Sizlerin de katılacağı üzere, genelde uluslararası toplumun tamamını, özelde de Avrupa ve Ortadoğu’yu etkisi altına alan mevcut mülteci akını, çok yönlü bir sorun olup, çözüm yolları da bütüncül ve işbirliğini temel alan bir yaklaşımı zorunlu kılmaktadır”

“Ev sıkıntısı had safhada. Eğitim ve sağlık problemleri var”

Bavyera Çalışma, Sosyal ve Aile Bakanlık Müsteşarı Dr. Markus Gruber, sığınmacıların Bavyera’da uyum sağlamaları için ilk etapta 1700 öğretmen alındığını söyleyerek, değişik eyaletlerle birlikte sınırları zorlayarak, insanları kabul ettiklerini vurguladı. Dr. Gruber, ev, eğitim ve sağlık problemleri var. Stadyum yüzme havuzu etrafına evler yapıldı. Göçmen sorunu ile karşı karşıyayız. Problemleri hep birlikte çözmeliyiz. Bahar ayında göçmen sayısı hızla artacak. Gelenlerin kimlikleri yok. Aralarında doktorlar ve akademisyenler var. Ama kimlik sorunu da var. Terörü kınıyorum. Sığınmacılara yardım eline uzatan MÜSİAD’ı kutluyorum diye konuştu. Daha sonra Dr. Gruber’e MÜSİAD plaketi verildi.

Görüntü Dökümü:

MÜSİAD Nürnberg Yönetim kurulu

İkram

Ümiz Sormaz toplantıyı açıyor

Kadir Bazkurt konuşuyor

İlhan Pastaloğlu konuşuyor

Yavuz Kül konuşuyor

Dr. Markus Gruber konuşuyor

Gruber’e plaket veriliyor

Haber- Kamera :Taner Tüzün / Nürnberg, 6 Ocak ()