Nafiz ALBAYRAK / NEW YORK () - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurtdışında temsilciliklerde de kutlandı. New York'ta, Atatürk Okulu öğrencileri, New York Başkonsolosluğu'nu ziyaret etti.

Atatürk Okulu Müdiresi Tülay Taşkent ve okul öğretmenleri ile veliler ile birlikte ziyarete gelen öğrencileri makamında kabul eden Başkonsolos Levent Bilgen, çocuklarla bir süre sohbet etti. Başkonsolos Bilgen'e birbirinden ilginç sorular syönelten öğrenciler, ziyarete katılan ailelerini ve Bilgen'i kahkahalara boğdu. Ziyarette İstiklal Marşı'nın dizelerini okuyan çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı ile ilgili şiirler okudular.

Çocuklara daha güzel bir gelecek hazırlamak için çalıştıklarını belirten Başkonsolos Bilgen, "Zamanı gelince sizler, bizim oturduğumuz bu makamlara oturacaksınız. Ama bunun için çok çalışmalısınız. Biz sizlere çok güveniyoruz. Sizden beklentimiz, barışı, sevgiyi yayarak geliştireceğiniz bir dünya yaratmanız" diye konuştu. Ziyarete katılan çocuklardan 12 yaşındaki Enes Bıçakçı, simgesel olarak Başkonsolosluk makamına oturdu.

Ziyaretin ardından Başkonsolos Levent Bilgen, çocuklar için özel olarak hazırlattığı, üzerinde Türk Bayrağı resmi ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yazan şekerler dağıttı.

NA(SSA) (FOTOĞRAFLI)