İstanbul Atatürk Havalimanı'nı kana bulayan ve şimdiki verilere göre 42 kişinin ölümü, 200'ü aşkın kişinin yaralanması ile sonuçlanan terör saldırısına dünyadan tepki yağdı.

ABD'nin değişik kentlerinde, saldırıda yaşamını yitirenler için anma törenleri düzenlenirken, New York'ta düzenlenen törende yüzlerce kişi terör kurbanlarını anarak saygı duruşunda bulundu. Laik ve Demokratik Türkiye Platformu tarafından New York'un Union Meydanı'nda düzenlenen, terör saldırısında yaşamını yitirenler anılırken, aileleri için de dayanışma mesajları verildi. Yüzlerce kişi yerlerde oluşturulan panolarda, 'İstanbul yalnız değilsin', 'Barış içinde yatın', 'Unutmayacağız, unutturmayacağız', 'Hesabınız sorulacak' gibi mesajlar paylaşıldı yaşamını yitirenler anısına mumlar yakıldı. 'İstanbul yalnız değilsin' mesajına Amerikalılar da katılarak destek verdi.

EMPIRE STATE BİNASI

Yalnızca ABD'nin değil, bütün dünyanın en ünlü binalarından biri olan New York'taki Empire State Binası, İstanbul Atatürk Havalımanı'nı kana bulayan terör saldırısında yaşamını yitirenlerin anısına karanlığa gömüldü. Bina yönetimi, her gece rengarenk ışıklara bürünen, özel günlerde de o günün temasına göre değişik ışık ve renklerle bezenen Empire State Binası'nın, Atatürk Havalimanı'nda terör saldırısına kurban gidenlerin anısına, dün gece dış yüzeyde renkli ışıklandırma yapılmayacağını, binanın karanlıkta bırakılacağını açıkladı. Empire State Binası'nda yalnızca anten ve uçaklara uyar işlevi gören bölüm zorunlu olarak her günkü kırmızı rengini korurken, binada yalnızca ofis iç ışıkları yandı. Her gün renkli ışıklarla bezenen binanın dış yüzeyi ise karanlıkta bırakıldı.