ALMANYA’nın Münih kentinde amatör sanatçılardan oluşan NEVA Türk Sanat Müziği Korosu, yılın ilk fasıl gecesinde Münih'teki müziksever Türkler tarafından uzun süre alkışlandı.
Bahri Çetintaş yönetimindeki NEVA Türk Sanat Müziği Korosu, fasıl gecesinin ilk bölümünde beraber ve solo şarkılar söyledi.

Korodan Kübra Aydın, Serdar Avan, Eda Özlem Deniz, Sevim Karlı, Nükhet Yavuz, Selma Sütlü, Kadriye Sütlü ve Müzeher İnan söyledikleri solo eserlerle salonu tıklım tıklım dolduran müzikseverlerden bol bol alkış aldı. Fasıl gecesinin ikinci bölümünde ise Türkiye’den özel olarak gelen TSM sanatçısı Şükrü Türkmen bir konser verdi. Muhteşem sesi ve mütevazi davranışlarıyla Münihliler'in kalbini kazanan Türkmen, Türk sanat müziğinin unutulmaz eserlerini seslendirirken salon alkışlarla inledi. Üçüncü bölümünde yine sahne alan koro üyeleri, Muayyer Kürdi, Hicaz, Uşşak ve Rast makamında zorlu eserleri başarı ile yorumladı.

NEVA TSM Korosu fasıl gecesi boyunca otuzun üzerinde eseri seslendirdi. Sanatçılara, enstrümanlarıyla Atilla Akıntürk (Kanun), Gani Arıkan (Ud), Evren Turna (Keman), Gökhan Yıldır (Klarnet) ve Halil Uğur Kutlu (Ritm saz) eşlik etti. NEVA TSM Korosu başkanı Bahir Çetintaş "Koro olarak temel amacımız sosyal, kültürel ve siyasal ayrımcılık yapmadan, kültürümüzün en önemli ayağı olan müziğimizi yaşamak, yaşatmak ve genç nesillere aktarmaktır" dedi.