ALMANYA'nın Münih kentinin tarihi belediye sarayı iftar yemeğine ev sahipliği yaptı.
Münih İslam Forumu (MFI)'ni düzenlediği iftarda yeni cami projesi tanıtıldı. MFI Başkanı Benjamin İdriz cami arsasının alınması konusunda destek beklediklerini söyledi. İdriz, "Amacımız; en kısa zamanda cami için belediye tarafından tahsis edilen arsayı satın almak. Bu arasa yaklaşık olarak 8 milyona mal olacak. Türkiye'de ve Avrupa'da bulunan bütün hayırseverlere rica ediyorum, gelin Münih'te bu mabedimizi inşa edelim" dedi.
Münih 2'nci Belediye Başkanı Josef Schmid ise, Münih'te yaklaşık 100 bin Müslüman'ın yaşadığını vurgularken, "Bu insanlar buraya aittir ve Münih'in tartışılmaz bir parçasıdırlar" dedi.
Davette konuşma yapan Bavyera Protestan Kilisesi Başpiskoposu Heinrich Bedford-Strohm ise, şöyle dedi:
"Ortadoğu'daki gelişmeler bizi çok üzüyor. Şiddet nereden gelirse gelsin karşısındayız. İslam'ın bir barış dini olduğunu biliyoruz, ama son günlerdeki İsrail'e tepkilerin antiseminist şekil alması bizi üzüyor. 3 büyük dinin temsilcileri olarak bu türk antiseminist aksiyonları ret etmeliyiz."
Başpiskoposun konuşması davetlilerden büyük alkış aldı. MFI Başkanı Benjamin İdriz okuduğu ezan ve Almanca okuduğu dua sonrası başlayan iftar yemeğine Hülya Kandemir değişik dillerde okuduğu parçalarla renk kattı. Hülya'ya, Erdal Yıldırım (Kanun), Önder İntepe (Keman), Neyzen Nazım (Ney) ve Kemal Güleryüz (Keyboard) ile eşlik ettiler. Davete Münih Amerikan başkonsolosu, Emniyet Müdürü, Belediye Meclisi üyeleri ve değişik dinlerin temsilcileri katıldı. İftar sonunda Schmid ve Bedford-Strohm'a birer paket çikolatalı hurma hediye edildi.

FOTOĞRAFLI