DIŞ HABER - 

Eyüp SALİH / ÜSKÜP ()

Avrupa Komşuluk Politikaları ve Genişlemeden sorumlu Komisyon üyesi Johannes Hahn, Makedonya’da siyasi krizin sona ermesi için Nisan ayı sonuna kadar erken seçime gidilmesi gerektiğini söyledi.

Makedonya’da siyasi krizin aşılması için yoğun çaba gösteren Johannes Hahn Üsküp’te siyasi parti liderleri Nikola Gruevski, Zoran Zaev, Ali Ahmeti ve Menduh Taçi ile bir araya geldi.

Üsküp’te AB Delegasyonu binasında İç Makedon Devrimci Örgütü – Makedonya’nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi, Makedonya Sosyal Demokratik Birliği, Demokratik Bütünleşme Birliği ve Arnavut Demokratik Partisi liderleriyle 8 saat süren göşmeden sonra Johannes Hahn açıklama yaptı.

Hahn, Makedonya’da siyasi krizin aşılmasında yol alındığını ifade ederek, gelecek yılın Nisan ayı sonuna kadar erken seçime gidilmesi için görüş birliğine varıldığını söyledi. Hahn, aynı zamanda seçime kadar seçim yasasında değişikliklerin yapılması, seçmen listelerinin gözden geçirilmesi, azınlık haklarına riayet edilmesi ve Avrupa Birliği’nin tavsiyelerine uyulması gerektiğini de ifade etti.

Gelecek hafta Brüksel’de yapılacak olan liderler görüşmesinde erken seçimle ilgili son karırın verileceği de Johannes Hahn tarafından açıklandı.

Liderlerle görüşmede Johannes Hahn’la Makedonya’da AB Delegasyon Şefi Büyükelçi Aivo Orav ve ABD’nin Üsküp Büyükelçisi Jess Baily de yer aldılar.