İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler için Makedonya siyasi partilerinden taziye mesajları gönderildi.

Makedonya iktidarındaki İç Makedon Devrimci Örgütü - Makedonya'nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi (VMRO-DPMNE) lideri Nikola Gruevski gönderdiği başsağlığı telgrafında, terör saldırısından büyük bir üzüntüyle haberdar olduğunu ve hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türkiye vatandaşlarına baş sağlığı dilediğini ifade etti.

Nikola Gruevski, Makedonya vatandaşların dost Türk halkına karşı özel bir sempatisi olduğunu ve insani değerlere karşı yapılan hain eylemden rahatsızlık duyduklarını açıkladı. Mesajın devamında da, “İnsanlık ciddi bir sınav içerisindedir. Ne Türkiye ne de başka bir ülke terörle mücadelede tek başına başarılı olamayacaktır. Terörle mücadele için birlik ve dayanışma gerekiyor." sözlerini ekledi.

Ana muhalefet Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) lideri Zoran Zaev ise , İstanbul'daki terör saldırısında hayatlarını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı dileyerek Türkiye vatandaşları ve Makedonya Cumhuriyeti'nde yaşayan Türkler'le dayanışma içerisinde olduklarını ifade etti.

Türkiye'de yaşanan hain terör saldırılarının dini ve milliyetinin olmadığını gösterdiğini ve terörün küresel bir tehdit oluşturduğunu söyleyen Zoran Zaev başsağlığı mesajında, "düşüncelerimiz ve dualarımız Türkiye vatandaşlarıyladır" dedi.

Türk Demokratik Partisi (TDP) Genel Başkanı Dr. Kenan Hasip da başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi; "Dün akşam İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen ve onlarca masum kişinin yaşamını yitirmesine neden olan menfur terör saldırısı bizi derinden üzmüştür. Bu hain saldırının kıtaları, insanları ve dünyanın farklı şehirlerini birbirlerine kavuşturmanın simgesi olan Atatürk Havalimanına düzenlenmesi, saldırının hedefinde sadece Türkiye'ye değil, insanlık ve dünya barışının da olduğunun göstergesidir. Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti'nde son dönem içerisinde sivillere karşı art arda yapılan bu saldırılar, bu zor günlerde Türk milleti olarak daha fazla birliğe, beraberliğe ve saflarımızı daha sıkı şekilde tutmaya ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. Makedonya'da yaşayan Türkler ve Türk Demokratik Partisi olarak, terörle mücadele bağlamında Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında olduğumuzu ve elimizden gelen her türlü desteği yapmaya hazır olduğumuzu vurgulamak isteriz. Ramazan gibi mübarek bir ay içerisinde yapılan, her türlü ahlaki değer ve insani prensiplerle çelişen ve sivilleri hedef alan bu korkak saldırıyı lanetle kınıyor, saldırıda hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dilerim. Tüm yaralılarla şifalar temennisiyle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum"