Londra’da yaşam süren Perihan- Christopher Cartledge çifti, çocuk hasreti ile yanıp tutuşan ailelerin umudu oldu.

Endüstri Mühendisi olan Türk- İngiliz çifti, yedi yıl süren çeşitli tedavi ardından tüp bebek yöntemiyle bundan 7.5 ay önce “Laila” adlı bir kız çocuğu sahibi olmuştu.

Anne ve baba olmanın mutluğunu yaşayan çift, bebek hasretiyle yanan ailelerin ‘umutlarını yeniden yeşertecek’ açıklamalarda bulundu.

Türkiye’den göçmen olarak Almanya’ya gelen bir Türk ailenin kızı olan 40 yaşındaki anne Perihan, “Doğal yollardan çocuk sahibi olamıyorsanız siz de bir gün tüp bebek sahibi olabilirsiniz. Asla pes etmeyin İngiltere bu iş için ideal ülkedir. Herkese tavsiye ederim” dedi.

Başka kardeşleri de olacak

Açıklamasının devamında Perihan, “Benim işlemimi Liverpool Kadın Hastane’nin Tüp Bebek Bölümü'nün şefi Türk doktor Rafet Gazvani (54), gerçekleştirdi. İngiltere’de yaşamamız nedeniyle Dr. Gazvani’yi, Türkiye’deki bir meslektaşı tavsiye etmişti. Tedavim, Liverpool şehrinde 2014’ün Eylül ayında başladı. Eşimin de umudunun zayıf olması nedeniyle uzun zaman hamileliğimi gizledik. Allah’a şükürler olsun, nihayet ‘anne’ oldum. Kızımız, Londra’da Queen Charlotte Hastanesi’nde, 2015’in haziran ayında dünyaya geldi. Kızımızla çok mutluyuz. O’na diğer kardeşler de getireceğim” şeklinde konuştu.

Erken tedavinin önemine değinen başarılı doktor Gazvani’de, “Tüp bebek merkezlerine başvuranların sayısında da önemli bir artış olduğu” belirtti. Kadının yaşının başarı oranını etkilediğini ifade eden Dr. Gazvani, “En doğru yere en erken zamanda gidilmelidir” dedi.