Almanya’nın Lahr kentinde 1982 yılında kurulan ‘Ulu Camii’ Pazar günü Alman misafirlerini iftara davet etti. Ramazan boyunca her gün iftar yemeği veren Ulu Camii Başkan Yardımcısı Turgay Kara her sene bir gün Lahr kentinde Alman misafirlerine ve komşulara iftar yemeği veridiklerini söyledi. Lahr kentinde artık geleneksel olan iftar yemeği Alman toplumun ilgisini çekiyor.

Lahr Belediye Başkanı Wolfgang Müller konuşmasında "15 yıldır bizleri Alman toplumunu iftar yemeğinize çağrıyorsunuz,  gösterdiğiniz misafirperverliğe teşekkür ediyorum. Bugün burada sizlerle birlik, beraberlik içinde olmaktan çok mutluyum. Bu akşam burada Türkiye-Almanya ilişkileri veya DİTİB ile Alman hükümeti arasında yaşananları tartışmak, konuşmak istemiyoruz. Biz buraya komşunuz olarak, Lahr halkı olarak davetinize katıldık. Kültürel, dini cami derneğinizin cemaatıyla birlik, beraberlik içinde olmaktan memnunluk duyuyoruz. Lahr kentin oyun kuralları vardır. Bu kurallar herkes birbirine saygıyla yaklaşmalı, kabullenmeli. Anayasada yazıldığı gibi. Hepimizin karnı aç, sizler oruç tuttunuz daha çok açsınız burada sözlerimi noktalıyorum. Seneye yeni inşa edilen caminizde iftar programına katılmaktan şimdiden seviniyorum" dedi..

İftar programına belediye encümenleri, yerel siyasetçiler, gazeteciler, eğitimciler, polis, kilise temsilcileri katıldı. 250’ye yakın katılanlar arasında Almanya’ya yeni gelen çok sayıda göçmenlerde bulundu. Din görevlisi Hüseyin Çınar’ın ezan okumasıyla oruçlar açıldı.

Yeni Camii Projesi Hızla İlerliyor

Minareli, şerefeli, kubbeli yeni camii projesin inşaatı hızla ilerlerken, kaba inşaatın bitmesine az kaldı. 3 bin 600 metrekare arsa üzerine yapılan camii projesin maliyeti için yaklaşık 3,5 milyon Euro harcanacak. Kullanım alanı 732 metrekare olan caminin 30 m. yüksekliğinde tek minare ve tek kubbesi olacak. Projenin 2018 yılında bitmesi bekleniyor. Ulu Camii yönetimi hayırsever vatandaşlarımızın camiye destek olmaları için çağrıda bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

1982’de kurulan eski camii yeri

İftar yemekleri servis ediliyor

Beled. Başk. Wolfgang Müller’in konuşması

Din görevlisi Hüseyin Çınar ezan okuyor

İftar çadırı, katılanlar, göçmenler

Namaz kılanlar

Yeni inşa edilen caminin fotoğrafları

Cami projesin şantiyesi