Turan KASAP / PRİŞTİNE (Kosova), () - KOSOVA’DA yaşayan ve nüfusun yüzde 10’unu oluşturan Arnavut Ortodoks vatandaşlar Paskalya Bayram'ını kutladı.

Kosova’da merkezi Paskalya kutlaması Priştine’de Rahibe Teresa Katedralinde yapıldı. Rahibe Teresa’da düzenlenen Paskayla ayininde yüzlerce Ortodoks vatandaşın yanısıra, ABD, İtalya ve diğer ülke büyükelçileri ve Kosova’daki uluslararası kurum ve kuruluşların üst düzey yetkilileri hazır bulundu.

Ayine katılanlar katedral girişinde ateş yaktıkan sonra katedral içinde ayin tütsüleri yakıldı ve ilahiler okundu. Ayinde konuşma yapan Kosova Ordoksları Ruhani lideri İmzot Dode Cerci, Paskalya’nın Yeni yaşamın ve dirilişin simgesini oluşturduğunu ve tanrı ile insanların arasında barış günü olduğunu belirtti. İmzot Dode Cerci Kosova’nın din ayrımını yapılmayan bir ülke olması nedeniyle mutluluk içinde olduğunu söylerken barış ve kardeşlik mesajında bulundu

KOSOVA’DAKİ SIRPLARIN PASKALYA KUTLAMASINDA CUMHURBAŞKANI ATİFETE YAHYAGA HAZIR BULUNDU

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Paskalya kutlamaları çerçevesinde Deçan’daki Sırp Ortodoks manastırını ziyaret etti.

Deçan manastırında papaz Sava Yanyiç tarafından karşılanan Yahyaga, Sırp Ortodoskların ruhani lideri piskopos Sava ve tüm Ortodoksların bayramını kutladı. Katoliklerin Paskalyasını kutlayan Yahyaga, Paskalya’nın, hayat ve iyiliğin, umut ve sevginin yeniden doğduğu bir gün olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Yahyaga’nın, Sırp Ortodoks Manastırında hazır bulunmasını, Kosova vatanadaşlarınının bir bölümü kınadı.

Kosova’da, Paskalya resmi bayram olduğu için yarın yani Pazartesi günü kurum ve kuruluşlar çalışmayacak .

TK(SSA) (FOTOĞRAFLI)