KOSOVA'da ilk ve orta dereceli okullarda, yaklaşık 3 aylık tatil ardından yeni eğitim-öğretim yılı başladı.
Arnavutça, Türkçe ve Boşnakça dillerinde eğitim verilen Kosova'da ilk ve orta dereceli 1113 okulda, 28 bin öğretmen ve 420 bin öğrenci ders başı yaptı. 27 bin öğrenci ise ilk kez okul sırlarında yerlerini aldı. 27 bin minik öğrenci ilkokula yeni başladı. Başkent Priştine'deki Türkçe eğitim veren Elena Çika İlkokulu'nda öğrencilerin yanı sıra veliler de aynı heyecanı yaşadı.
Kosova'da başlayan yeni eğitim yılında Türkçe eğitim gören öğrenci sayısında gayriresmi bilgilere göre yüzde 5 oranında artış kaydedildi. Artış, Prizren'de, Mamuşa'da ve Gilan'da görülürken, Priştine'de öğrenci sayısı geçen yıl ile aynı düzeyde kaldı. Önümüzdeki 10 gün içinde Türk öğrenci sayısında artış olması bekleniyor. Çünkü Kosova'da 10 gün boyunca ilk okul kayıtları devam ediyor. Kosova Başbakanı Haşim Taçi, yeni eğitim öğretim yılının başlaması münasebetiyle tüm öğrenci ve öğretmenleri kutladı. Başbakan Taçi, öğrenci ve öğretmenlerden, eğitimde yeni başarılar elde edilmesi için kararlılık, çalışma ve sonuçlar beklediklerini söyledi.
Kosova Hükümeti’nin eğitim öğretim sürecinin normal şartlarda gerçekleşmesi için maddi destek sağlamaya devam edeceğini bildiren Taçi, öğretmenlerin bu öğretim yılında da geçmişe ve geleneğe dayanarak öğrencilerin örneksel başarı göstermeleri için elde geleni yapacaklarına inandığını belirtti.

FOTOĞRAFLI