NATO'nun Avrupa Müttefik Kuvvetleri Baş Komutanı General Philip Breedlove, Kosova ziyareti kapsamında Priştine’de NATO’nun Kosova’daki Barış Gücü KFOR ana karargahında askeri yetkililerle bir araya geldi.
Görüşme sırasında General Breedlove, KFOR Komutanı General Salvatore Farina tarafından Kosova ve bölgedeki güvenlik ve siyasi gelişmeler konusunda bilgilendirildi. Ardından Prişine’deki Barış Gücü askeri havalimanında düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan General Breedlove, KFOR’un, Balkanlarda barış ve güvenin tesis edilmesinde oynadığı önemli role değinerek, bu gücün ayrıca diyaloğu da teşvik ettiğini belirtti.
Basın toplantısında General Breedlove, Suriye’deki ve Irak’taki, IŞİD terör örgütüne de değinirken 200’e yakın Kosovalının IŞİD saflarında yer aldığına dikkat çekti ve bu gelişmenin Kosova barışı için büyük tehlike oluşturduğunu söyledi. General Breedlove, bu konuda Kosova yetkililerinin acil önlemler almaları çağrında bulundu.
 N Breedlove, Quint ülkeleri olarak bilinen ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya Büyükelçileri yanı sıra, AB’nin Kosova temsilcisi, EULEX misyonu şefi ve diğer uluslararası misyonların yetkilileri ile de bir araya geldi.

FOTOĞRAFLI