KOSOVA Demokratik Partisi (PDK) Genel Başkanı Haşim Taçi ve Kosova Demokratik Birliği (LDK) lideri İsa Mustafa, Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga tarafından kabul edildi.
Görüşmede, ülke kurumlarının oluşturulması süreci ile meclis oturumunun düzenlenmesi hazırlığı ve yeni hükümetin kurulması ele alındı. Yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Yahyaga’nın, iki parti arasında hükümetin kurulması programı çerçevesinde yürütülen diyalog ile uyum süreci hakkında bilgi aldığı belirtildi. Açıklamada, bu vesile ile hükümet programının uyumlu hale gelmesi ile devlet önceliklerinin konsolidasyonundan bilgilendirilen Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Kosovalılar'a yönelik kurumsal yükümlülüklerin yerine getirilmesi yönünde kaybolan zamanın telafi edilmesi için ilgili kurumların kurulmasıyla ilgili muhataplarını 'Teşvik etti' denildi. Açıklamada ayrıca, PDK Genel Başkanı Taçi ile LDK Lideri Mustafa’nın, her iki parti çalışma gruplarının meclis organlarının seçilmesi ve Hükümetin oylanması için Meclis oturumunun 8 Aralık tarihinde yapılması önerisini sunmaya hazır olduklarını da Cumhurbaşkanına ilettikleri kaydedildi.
YENİ HÜKÜMET 20 BAKANLIKTAN OLUŞACAK
Koalisyon ortakları PDK ve LDK’nın 8’er, aralarında Kosova Demokratik Türk Partisi’nin de (KDTP) olduğu topluluklardan 4 olmak üzere, yeni hükümetin 20 bakanlıktan oluşacağı bildirildi.
YENİ BAŞBAKANIN KİM OLACAĞI HENÜZ RESMİ OLARAK AÇIKLANMADI
Haşim Taçi yeni başbakanın kim olacağı konusunda suskunluğunu korurken, koalisyon ortağı LDK Partisi, İsa Mustafa’nın yeni Kosova Başbakanı olacağını ileri sürdü. Haşim Taçi mi yoksa İsa Muftafa mı başbakan olacak sorusu, Kosova’da bugünlerde en çok konuşulan konuların biri.

FOTOĞRAFLI