PRİZREN'deki Kosova Genç İzciler Birliği Derneği üyeleri Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) tarafından 4 Ocak 2015 Pazar günü düzenlenen '100'üncü Yılda Sarıkamış-Asımın Nesli Asrın Yürüyüşü'ne' katılacak.
Çok sayıda Kosovalı'nın da şehit düştüğü Sarıkamış’ta, Şehitleri Anma Yürüyüşü'nde Kosovalı şehitler de hatırlanacak. Başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden binlerce genç, Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen 90 bin Mehmetçiği 100'üncü yılında anmak için Sarıkamış’ta bir araya gelecek. Kosova Genç İzciler Birliği Derneği Afrim Kantarci, katkılarından dolayı Türkiye'nin Kosova Büyükelçiliğine ve TİKA'ya teşekkür etti. Kantarci, Sarıkamış'ta çok sayıda Kosovalının da şehit düştüğünü vurguladı.
‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ne katılacak Kosova Genç İzciler Birliği Derneği üyeleri, Sarıkamış’ta şehit düşen binlerce şehidi dünyaya bir kez daha hatırlatacak. Bu yıl üçüncüsünü düzenlenecek olan Kars Sarıkamış ilçesindeki ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ne dünyanın birçok ülkesinden gençler katılacak. Etkinliğe, Türkiye’den 27 ilden 423 izci ve diğer yabancı ülkelerden 60 izciyle birlikte vatandaşların da katılımıyla yaklaşık 1000 kişinin takılması bekleniyor.