KOSOVA Başbakanı İsa Mustafa, 'Ekonomi Politikaları için Diyalog' başlığı altında düzenlenen toplantıda işadamlarıyla, küçük işletme dernekleri ve kadın temsilcilerle bir araya geldi.

Başbakan İsa Mustafa, Kosova Hükümeti'nin 4 yıllık çalışma programından söz ederken işletmeler için daha iyi koşulların sağlanması, bürokratik engellerin aşılması ve eşit pazar koşullarının yaratılmasının öncelikler arasında yer aldığını kaydetti. Kosova Başbakanı Mustafa, "İşletmeler için var olan engellerin kaldırılmasını amaçlıyoruz. Ayrıca, işletme kurulması ile eşit rekabet sağlanması ve böylelikle güçlü ekonomi yaratılması açısından yasal değişikliklere gidilecektir" dedi.

Mustafa, sermaye yatırımları için kullanılacak malları veya makinelerin ithalatında gümrük muafiyetini de dile getirdi. Başbakan İsa Mustafa, kadın işletmecilerin de destekleneceğini vurguladı ve şunları ifade etti:

"Kosova'da kadınların yalınız yüzde 20'si çalışırken, yüzde 80'inin evde oturmasını, kabul edemeyiz. Bu nedenle, özelikle kadın işletmecilere büyük destek sağlayacağız. Büyük işletmecilerin, işçi alma sırasında, kadınların işe alınmaları şartını da hükümet olarak yasalaştıracağız."