YARALI ASKER HAYATINI KAYBETTİ
Ottawa polisi olayla ilgili yaptığı açıklamada bir el silah sesinin parlamento binasının içinden duyulduğunu ve saldırı sonrası bina önünde bulunan Ulusal Savaş Anıtı'nda nöbet tutan bir askerin yaralandığını belirtti. Sağlık görevlilerinin askere olay yerinde müdahalede bulundukları, ancak askerin kurtarılamadığı açıklandı. 
Ottawa'da parlamento binasının bahçesindeki Ulusal Savaş Anıtı'nda nöbet tutan askere ateş açtıktan sonra kaçan saldırganlardan birisinin, parlamento binasındaki çatışmada öldürüldüğü açıklanırken, parlamentoya yakın bir alışveriş merkezinden gelen silah sesleri üzerine Kanada polisi alarma geçti. İlk gelen bilgilere göre 3 kişi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Görgü tanıkları, elinde tüfekle sağa sola ateş eden bir kişi gördüklerini belirtirken, polis Kanadalılardan pencere ve çatılardan uzak durmalarını istedi. 
Kanada'da cihatçı olduğundan şüphelenilen bir kişi dün otomobille iki askere saldırmış, saldırgan polis tarafından vurularak öldürülmüş, askerlerden birinin ise hayatını kaybetmişti. Dünkü saldırının üzerine bugün gelişen olaylar, saldırıların IŞİD ile ilgili olup olmadığı sorusunu akla getirdi. ABD, gerekirse Kanada'ya yardım yollamaya hazır olduğunu açıkladı.