Geçen ayın başlarında bir arkadaşıyla İsrailli Yahudilerin saldırısına uğrayan ve arkadaşını olay yerinde kaybederken kendisi de kanlar içinde yerde yattığı görüntülerle akıllara kazınan 13 yaşındaki Ahmed Manasıra’nın, İsrail polisinin acımasız sorgusuna maruz kaldığı görüntüleri ortaya çıktı. Geçen ay Yahudilerin saldırısına uğradıktan sonra içerisinde yerde yatarken görüntüleri yayınlanan 13 yaşındaki Filistinli çocuğun, bu kez de İsrailli polisler tarafından küfürler savrularak sorgulanışını gösteren video kaydı ortaya çıktı.

Filistin Maan haber ajansının haberine göre, İsrail polisinin 13 yaşındaki Filistinli Ahmed Manasra’ya bağırarak küfürler ettiği sorgulama videosu medyanın eline geçti. Maan tarafından yayınlanan videoda, Filistinli çocuğun polisin bağırma ve ağır küfürleri karşısında zor anlar yaşayarak ağlamaya başladığı ve sık sık kendi başına vurduğu görülüyor. Yaklaşık 10 dakikalık video boyunca İsrailli polis Manasıra’ya küfredip bağırırken, zaman zaman da ayağa kalkıp çocuğun üzerine eğilerek korkutmaya çalıştığı, Filistinli çocuğun ise polisin hakaret ve bağırmaları karşısında göz yaşları içinde kendini savunmaya çalıştığı dikkat çekiyor. Manasıra’yı “iki Yahudi’yi öldürme girişiminde bulunmak ve savaş zamanında düşmanı desteklemekle” suçlayan İsrail polisi, çocuğa bir video gösterip bağırarak sorular sormaya başlıyor.

Manasıra ise olayı hatırlayamadığını söyleyerek, “Beni doktora götür” diye başına vurmaya başlıyor. Sorguyu yürüten polis ise Manasıra’ya “Yalancı” diye bağırmaya başlıyor. Başka bir polisin de sorgulamaya katılarak çocuğa küfürler savurması üzerine Filistinli çocuk ağlayarak, “Söylediklerinizin ve kamerada gördüklerimin hepsi doğru ama ben hiçbir şey hatırlayamıyorum” diye karşılık vermek durumunda kalıyor. Bunun üzerine İsrailli polisler, birbirlerine gülümseyerek sorgulamanın detaylarını konuşmaya başlıyor. Yaşları 13 ile 15 arasında değişen amca çocukları Ahmed ve Hasan Manasıra, geçen Ekim ayının başında İsraillilerin saldırısına uğramıştı. Doğu Kudüs’ün Beyt Hanina mahallesinde bulunan Piskat Ziev Yahudi yerleşim yerinde İsrail polisi tarafından vurulan Hasan olay yerinde hayatını kaybederken, yerleşimcilerin araba ile çarparak yaraladığı Ahmed’in ise çevredeki Yahudilerin küfürleri eşliğinde yerde kanlar içinde yatan görüntüsü kameralara yansımıştı.