İRAN Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, ülkesinin füze teknolojisi ve kapasitesi bakımından dünyadaki 4’üncü güç olduğunu söyledi.
İran’ın Arapça yayın yapan devlet kanalı El-Alam TV'ye konuşan Dehkan, ABD, Rusya ve Çin’den sonra İran’ın füze gücü alanında dünyada 4’üncü sırada yer aldığını söyledi.  Olası tehditlere orantılı olarak füzelerinin menzilini arttırdıklarını kaydeden Dehkan, füzelerin isabet gücünü ve radara yakalanmama kapasitelerini arttırmak için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.
IŞİD’i uyaran İranlı bakan, Irak’ta Şiiler için kutsal sayılan mekanların 'İran’ın kırmızı çizgisi' olduğunu ifade etti. Dehkan, IŞİD veya herhangi bir silahlı örgütün Irak’taki kutsal yerlere saldırması durumunda İran’ın müdahalede bulunacağını ekledi. IŞİD’in İsrail tarafından desteklendiğini öne süren Dehkan, "Irak ve Suriye’de olan bitenler aslında İsrail’in güvenliğini sağlamak amacıyla yapılmaktadır" diye konuştu.
İran’ın, Suriye ve Irak’ta güvenliğin sağlanması için her iki ülkeyle işbirliği içinde olduğunu kaydeden Dehkan, bu ülkelerde muharip güç bulundurmadıklarını belirterek: "Irak ve Suriye’de bulunan İranlılar eğitim ve danışmanlık amacıyla ordalar" dedi.