İran'da Dünya Kudüs Günü dolayısıyla yapılan etkinlikler, geçen hafta Suriye'deki IŞİD hedeflerine füzeli saldırı düzenleyen Devrim Muhafızları'nın gövde gösterisine dönüştü.

Devrim Muhafızları, Tahran'daki etkinlikte İsrail'i vurabilecek uzun menzilli Kadir füzesi ile geçen hafta Suriye'deki IŞİD karargâhını vurduğu 2 Zülfikar füzesini sergileyerek adeta güç gösterisinde bulundu.

Tahran Üniversitesi önünde yapılan etkinlikte, İsrail'e karşı Filistin direnişini destekleyen pankartlar taşıyan katılımcılar, geçmiş yıllarda olduğu gibi İsrail ve ABD karşıtı sloganlar attı.

Son zamanlarda gerilimin arttığı Suudi Arabistan yönetimi de hedef alan göstericiler, attıkları sloganlarda Suud hanedanını " hain" olmakla suçladı.

Güvenlik önlemleri yüksek düzeye çıkarıldı

Tahran'da 7 Haziran'da ülke meclisi ve Humeyni'nin türbesine yapılan ve IŞİD’in üstlendiği iki terör saldırısının ardından güvenlik önlemlerini arttıran İran polisinin, etkinliğin yapıldığı alanda geniş çapta güvenlik önlemi alması dikkat çekti.

Şüpheli gördüğü kişilerde üst araması yapan güvenlik birimleri, metro ve toplu taşıma duraklarında sıkı tedbir aldı.

İran İslam Devriminin kurucu lideri Ayetullah Humeyni tarafından ilan edilen Dünya Kudüs Günü, her yıl Ramazan ayının son cuması İran ve bazı İslam ülkelerinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Görüntü Dökümü:

Başkent Tahran'daki Dünya Kudüs Günü etkinliğinden görüntüler

Devrim Muhafızları'na ait 3 füzenin tören alanında sergilenmesi

Güvenlik güçlerinin kalabalık şekilde önlem alması