İRAN Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, ABD’nin Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı mücadelesini "Şov" olarak değerlendirdi.
Başkent Tahran’da basın toplantısında konuşan Caferi, "ABD’nin IŞİD karşıtı hareketleri daha çok şova benziyor. Herkes bu örgütlerin Amerika ve İsraillerin desteğiyle Müslüman bölge halkını birbirine öldürtmek için kurulduğunu biliyor" açıklamasında bulundu.
ASIL HEDEFİN IŞİD OLDUĞU ŞÜPHELİ
IŞİD karşıtı koalisyondan fazla umutlu olmadıklarını kaydeden İranlı komutan, koalisyonun hedefinin IŞİD’i yok etmek olduğu konusunda ciddi şüphelerinin bulunduğunu söyledi.
İran’dan IŞİD karşıtı kurulan koalisyona katılmasının talep edilmesi halinde kesinlikle koalisyon içinde yer almayacağını ifade eden Caferi, İran’ın ilk baştan IŞİD ve benzeri örgütlere karşı olduğunu ve bu örgütlerle mücadele konusunda Suriye’ye destek verdiğini söyledi.
AMERLİ’NİN KURTARILMASI İÇİN ASKER BULUNDURMADIK
Caferi, Iraklı Şii Türkmenlerin yaşadığı Amerli’nin IŞİD’den kurtarılması için yapılan operasyonlarda İran’ın rol alıp almadığı sorusuna, "İran’ın bu operasyondaki rolü, danışma, fikirsel yardım ve tecrübe aktarımı şeklinde olmuştur ve İran güçlerinin burada bulunmasına gerek yoktu" yanıtını verdi.
İki hafta önce İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Güçleri’nin Komutanı Kasım Süleymani’nin, IŞİD kuşatmasından kurtarılan Amerli’de bulunduğuna dair fotoğraflar basında yer almıştı.

FOTOĞRAFLI