Ersin Arslan / Stockholm, 16 Ağustos () - Dünyanın önde gelen chip üreticilerinden Intel'in CEO'su Brian Krzanich, Virginia eyaletindeki Charlottesville'deki ırkçı saldırının ardından, ABD Başkanı Donald Trump’ın kurduğu Amerikan Üretim Konseyi'nden (American Manufacturing Council) istifa etti.

Krzanich, Intel'in blog sitesinden yaptığı açıklamada, "İçinde bulunduğumuz politik ortamın ülkenin en kritik konularına yaptığı olumsuz etkiye dikkat çekmek için istifa ettim" dedi ve söz konusu kritik konuların arasında Amerikan üretim gücündeki ciddi düşüşün de olduğuna dikkat çekti.

Mevcut yönetimin yürütmekte olduğu politikaların, ABD'nin üretim üssü olma hedefi gibi çok önemli konunun önüne geçtiğini de vurgulayan Krzanich,"Charlottesville’deki nefret kökenli şiddet olayları ile ilgili eleştirilerimi çok açık belirttim" dedi.

Konsey'in tüm üyelerini de "beyaz ırkçıların yarattığı şiddeti" kınamaya çağırdığını da vurgulayan Krzanich, "Ben ilerleme istediğim için istifa ettim" dedi.

Buna karşılık, başkent Washington’da "çok sayıda kişi"nin kendileri gibi düşünmeyenlere saldırmaktan çekinmediğini de belirten Krzanich, "Eşitlik ve el üstünde tutulan diğer Amerikan değerlerini koruyanları onurlandırmamız lazım, cezalandırmak değil. Umarın bu yaklaşım değişir, öyle olduğu zaman görevime geri dönmeye hazırım" çağrısında bulundu.

Konsey, Krzanich'den önce, haftanın ilk ve ikinci günlerinde toplam beş üyesini daha yitirmişti. Konseydeki tek siyahi lider olan Merck CEO’su Kenneth Frazier ve Under Armour firmasının CEO’su Kevin Plank da istifacıların arasında bulunuyor.

Charlottesville'de ırkçılara karşı yapılan eylem sırasında bir araç halkın üzerine dalmış ve 1 kişi hayatını kaybetmişti. 19 kişinin de yaralandığı saldırının ardından 20 yaşındaki sürücü James Fields gözaltına alınmıştı