Hamburg Polis Teşkilatı, Almanya'da bir ilk olarak hizmete aldığı Mini Cooper Countryman devriye aracıyla gençlerin ilgisini polislik mesleğine çekecek.

ALMANYA'NIN liman kenti Hamburg'da polis teşkilatı ülkede bir ilk olarak Mini Cooper marka bir devriye aracını hizmete soktu.

Hamburg Emniyet Müdürü Ralf Martin Meyer, Polis Akademisi Müdürü Thomas Model ve Akademi Başkomiseri, Türkiye kökenli Derya Yıldırım polis, özellikle polislik mesleğinin gençlere tanıtılacağı etkinliklerde kullanılacak yeni aracı basına tanıttılar. Hamburg Emniyet Müdürlüğü Eğitim Merkezi'nde otomobil fuarlarındaki tanıtımı aratmayan bir basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtılan tam teşekküllü Mini Cooper Countryman devriye aracında Ralf Martin Meyer ve Derya Yıldırım foto muhabirlerine poz verdiler. Emniyet Müdürü Meyer, Hamburg Polis Teşkilatı'nın bünyesinde görev yapan göçmen kökenli polis sayısını artırmak için büyük çaba harcadığını ifade ederek, “Hamburg'da nüfusun yüzde 30 kadarı göçmen kökenli. Polis teşkilatımızda da göçmenlerin toplumdaki nüfuslarına eşit oranda temsil edilmelerini istiyoruz. Şu an itibarıyla polisteki göçmen kökenli memur oranı yüzde 10'un üstünde. Bunu daha da yukarıya çekmek istiyoruz. Yeni devriye aracı polislik mesleğinin tanıtıldığı okul ve dernek etkinliklerinde ve meslek fuarlarında kullanılacak” diye konuştu.

“Gençlerin başvurularını bekliyoruz”

Polis Akademisi İstihdam Dairesi Bölüm Sorumlusu Başkomiser Derya Yıldırım, özellikle göçmen kökenli bayan memur istihdamı için çok çalıştıklarını ifade ederek, “Göçmen erkeklerden polislik mesleğine ilgi oldukça var. Ancak kızların bu büyük sorumluluk isteyen mesleğe atılmalarını bekliyoruz. Polis memuru olabilmek için Alman vatandaşlık şartı aranmamaktadır. Mesleğe ilgi duyan gençlerin başvurularını bekliyoruz” diye konuştu. Başkomiser Derya Yıldırım, yeni devriye aracının bir nevi ilgi odağı olarak tasarlanarak hizmete alındığını da belirtti. Tanıtımda Hamburg Polis Akademisi'nde mesleğe yeni atılan gençler arasında bulunan 21 yaşındaki Erdem Bilgin de görev yaptı. Samsunlu ailenin Hamburg doğumlu oğlu olan Erdem Bilgin de araç ile poz verdi.