Nepal Expo Yüksek Komiseri Amrit Shakya, Türkiye'ye teşekkür etti. Geçtiğimiz hafta yaşanan 7.8'lik deprem felaketiyle yasa bürünen Nepal, her şeye karşın Milano Expo 2015'deki pavyonunu ziyarete açtı. Arama ve kurtarma çalışmalarının hala devam ettiği Nepal'de yaşanan son 80 yılın en büyük deprem felaketinde hayatını kaybedenler anısına büyük bir afişin yerleştirildiği ve bayrakların yarıya çekildiği pavyonun önüne bir de yardım sandığı konuldu.

Ülkesinde yaşanan acının tarif edilemez olduğunu dile getiren Nepal Expo Yüksek Komiseri Amrit Shakya, Expo pavyonunun hazırlığı aşamasında Nepal'den 17 çalışanımız görev alıyordu. Ancak deprem haberiyle birlikte yakınlarını kaybeden 11 çalışanımız geri dönmek zorunda kaldı dedi. Shakya, Hayatımızın en duygusal, en hassas ve en zor dönemi oldu. Hafızalarımızda deprem yıkımı tecrübemiz yoktu. Adamlarımızdan bazılarının babası, bazılarının annesi, kız kardeşi ya da tanıdıkları hayatını kaybetti. Geri dönmek zorunda kaldılar dedi.

Çalışanların kısa sürede Nepal'e dönmelerini sağlamak için tüm koşulları zorladıklarını dile getiren Shakya, bu yönde Türkiye'den büyük destek aldıklarını belirterek teşekkür etti. Shakya, O zor dönemde Türk Hava Yolları bize yardım etti. Çok özel bir düzenlemeyle çalışanlarımızın ülkemize dönmelerini sağladı. Bazılarımız burada kalmak ve Nepal pavyonunu açmak zorunda kaldık. Şimdi bu pavyonu Nepal halkının durumunu dünya medyasına aktarabilmek için bir platform olarak kullanmak istiyoruz diye konuştu. Shakya ayrıca hayatta kalma mücadelesi veren Nepal halkına, Güçlü olalım. Zor bir dönem de olsa, önüne geçemeyeceğimiz bir doğal afet de olsa, birlikte hareket etme, birbirimize destek verme zamanı mesajını vermeyi de ihmal etmedi.