İşçi Partisi'nin lider adaylarından Gölge İçişleri Bakanı Yvette Cooper, bir Türk restoranında düzenlenen bir etkinlikte yüzlerce İşçi Partili ve Türk vatandaşıyla buluştu. Sürpriz aday Jeremy Corbyn ile kıyasıya bir liderlik yarışını sürdüren Cooper, faaliyetlerine bir süre önce başlayan SMEs for Labour isimli organizasyonun düzenlediği etkinlikte moral buldu. Davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği Cooper yaptığı konuşmada, küçük ve orta ölçekli girişimcilerin ülke ekonomisinin dinamosu olduğunu vurgulayarak, lider olması halinde bu kesime yönelik destekleyici politikalar üreteceğini kaydetti.


Etkinliğe, aralarında Hüseyin Uçar, Mustafa Topkaya, Yılmaz Özyiğit, Nihat Arıcıoğlu, Nural Ezel, Serpil Ersan'ın da bulunduğu işverenler ile gazetecilerden hukukçulara farklı meslek grupları ile öğrenciler de ilgi gösterdi.

Etkinliğe aralarında Gölge Savunma Bakanı Vernon Coaker, Gölge Kültür Bakanı Chris Bryant, Milletvekilleri Geraint Davies, Jack Dromey, Andy Slaughter, Seema Malhotra ile ünlü film yıldızı Sarah Solemani'nin de bulunduğu 600 kişi katıldı. Milletvekili Seema Malhotra'nin açılış konuşmasıyla başlayan gecede SME4LABOUR kurucusu İbrahim Doğuş, İşçi Partisi lider adayı Yvette Cooper, Gölge Kültür Bakanı Chris Bryant ile SME4LABOUR yetkililerinden Sonny Leong birer konuşma yaptılar.

Milletvekili Seema Malhotra konuşmasında geceye katılanlara teşekkür edip, Sme4Labour'un kuruluşunu kutlayarak, Yvvette Cooper'in liderlik yarışındaki en doğru aday olduğunu, İşçi Partisi’ni iktidara taşıyacak tek ismin Yvette Cooper olabileceğini dile getirdi.

Sme4Labour kurucusu İbrahim Doğuş ise konuşmasında, SME4LABOUR çalışmalarını küçük ve orta ölçekli işletmelerin sorunlarını Labour Party'nin gündemine taşımak ve Labour Party'i küçük ve orta ölçekli işletme sahiplerine anlatmak amacıyla kurduklarını dile getirdi. İbrahim Doğuş ayrıca Yvette Cooper'in İşçi Partisi için en doğru lider adayı olduğunu belirtip, İşçi Partili ilk kadın başbakan olarak Yvette Cooper’i görmek istediklerini açıkladı.

Aynı zamanda Gölge İçişleri Bakanı olan Yvette Cooper, İşçi Partisi Lider Adaylık yarışının devam ettiğini, son oy kullanma tarihinin 10 Eylül olduğunu belirterek, oylarını henüz kullanmayan üyelerin desteğini istedi. İşçi Partisi Lideri olması halinde ailelerin, çalışanların ve küçük-orta ölçekli işletmeler basta olmak üzere toplumun çoğunluğunu destekleyen politikalar üretmek için çalışacağını belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Büyük ilgi ile karşılaşan Yvette Cooper, seçim kampanyasına bugüne kadar destek olan gönüllüler ve toplum temsilcilerine de ayrıca teşekkür etti. Gecede Gölge Kültür Bakanı Chris Bryant ile Sme4Labour yetkililerinden Sonny Leong da birer konuşma yaptı.

SMEs for Labour(Small and Medium Enterprises for Labour Party) ana muhalefetteki İşçi Parti'sini destekleyen küçük-orta ölçekli işletmelerin partide temsiliyetini güçlendirmeyi hedefliyor. Oluşumun kurucusu İbrahim Doğuş, muhafazakar politikalarla rekabet ve yaşam şansları ağırlaştırılan girişimcileri İşçi Partisi'nde buluşturmayı istediklerini belirtirken, partinin bu kesime yönelik politikalarının belirlenmesinde de etkili olmayı amaçladıklarını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Etkinlikten genel görüntüler

detaylar

Haber: Faruk ZABCI/LONDRA, (dha)