Levent GÜNDÜZ / STRASBURG, () - HALK Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni, Gazeteci Hakan Aygün ve beraberindekiler, 25-26 Haziran günü Fransa'nın Strasburg kentinde Türklerle buluştu.

Strasburg CHP Teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıda Türkiye'de Cumhuriyet'in kuruluşundan günümüze kadar Türkiye'nin siyasi konjonktürü konuşuldu. Buluşmaya katılan davetliler arasında Fransa CHP Birlikleri Onursal Başkanı Hüseyin Çiçek, Strasburg CHP Birlik Başkanı Mustafa Kemal Özçelik, CHP Parti Meclis Üyesi Emre Çam, Halk TV muhabirleri Oktan Erdikmen, Osman Gün, Artı 49 muhabiri Zeynep Fazlılar Erdikmen de bulundu.

"LAİKLİĞİN ANAHTARI CHP'DİR"

Konuşmacı olarak katılan Halk TV Haber Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aygün Türk siyasetinin yanı sıra, son zamanlarda Avrupa siyasetinde yaşananlara değindi. Gazeteci Aygün'ün mesajlarında şu ifadeler yer aldı: 'Türkiye'de laikliğin anahtarını CHP olarak düşünüyorum. CHP'nin gizli ana formülü laiklik. Paha biçilemeyecek olan laiklik ve demokrasi anlayışı, Orta Doğu'da birçok ülkeye örnek oldu. Ülkemizin geleceği için güçlü olmalıyız. Türkiye'de partiler içinde yaşanan olumsuzluklar Avrupa siyasetinde de yaşanıyor. Çoğu Avrupa ülkelerinde yükselen radikal sağı herkes endişeyle izliyor. Yanlışlıklar her yerde olabiliyor" diyen Aygün, Türkiye'de iktidar partisine verilen yüzde 49 oydan yüzde 20- 25'in Atatürk'ü savunduğu ve sevdiğini söyledi.

"Atatürk'ün armağan ettiği laik devletin değerlerini anlayamadık" diyen Hakan Aygün, "Şimdi yeniden bu değerleri kazanmak için mücadele ediyoruz' diye konuştu. Halk TV yayın ve program yapımı üzerine de bilgi veren gazeteci Hakan Aygün, dinleyicilerden büyük alkış aldı.

HÜLYA KOÇYİĞİT LOGOLU TARİHİ SİNEMA

Fransa CHP Birlikleri Onursal Başkanı Hüseyin Çiçek, CHP Parti Meclis Üyesi Emre Çam ve CHP Strasburg Birlik Başkanı Mustafa Kemal Özçelik konuşmalarında, CHP Yurtdışı Birlikleri çalışmalarını anlattı. CHP temsilcileri, 2019 seçimlerinde CHP'nin Türkiye ve yurtdışında birinci parti olması için çalıştıklarını söylediler. Gazeteciler toplantıdan sonra, dünyanın faaliyette olan en eski beş sinemasından biri 'Odyssee' sinemasını gezerek sinemanın yöneticisi Faruk Günaltay'ı soru yağmuruna tuttular. Yönetmen Faruk Günaltay, logosunda aktris Hülya Koçyiğit'in gözü bulunan asırlık Odyssee Sineması'nın, Avrupa'nın en eski Türk Kültür Etkinliği olan 'Türk Sinema Günleri'ne 28 yıldır ev sahipliği yaptığını ifade etti.

Faruk Günaltay, tarihi kenti ziyaret eden gazeteciler onuruna Fransız mutfağını tanıtan bir akşam yemeği verdi.