FRANSA, İl Meclis seçimlerinin ilk tur oylaması için yarın sandığa gidiyor. Seçimlerin ikinci turu 29 Mart Pazar günü yapılacak.
Fransa’da aşırı sağ partisi Ulusal Cephe (Front National) lideri Marine Le Pen son bir hafta içinde seçim kampanyalarında sesini yine yükseltmeye başladı. Parti lideri Hukukçu Marine Le Pen, "Seçimleri kazanan biz olacağız, iktidardaki Sosyalistler ortadan yok olacak, İl seçimleri sosyalistlerin yok oluşunun başlangıcıdır, Fransa Ulusal Meclis ve Elyssee Sarayı’nı biz ele geçireceğiz" diye sert konuştu.
Fransa il seçimlerin ilk turunda favori parti aşırı sağ FN’nin oy oranının yüzde 25-30 yükselmesi tahmin ediliyor. Fransızların iktidar ve muhalefet partilerinin izledikleri başarısız politikayı FN’ye verilen oylarla cezalandırmak istedikleri şeklinde yorumlar yapılıyor.  Aşırı sağ partinin ülke demokrasisine zarar vereceği endişesine rağmen ilk turun galibi FN gibi gözüküyor. Bir hafta sonra yapılacak ikinci tur seçimlerde ise FN’nin oyların düşeceği tahmin ediliyor. İktidarda olan Sosyalist Parti Cumhurbaşkanı François Hollande seçimleri kaybetmemek için Yeşiller Partisiyle ittifak arıyor. Fransa’nın 101 bölgesinin 2 bin 54 il meclisinde 4 bin 108 aday seçimlerde yarışıyor.