Ülkenin dört bir yanından Brüksel'e gelerek saldırıları protesto eden kalabalık "Je Suis Charlie" (Ben Charlie'yim) ile Özğürlük yazılarının bulunduğu dövizlerle yürüdü. Yürüyüşe katılanlar zaman zaman alkış yaparak Fransadaki saldırıyı protesto ettiler.

"İSLAM DİNİ BARIŞ DİNİDİR"

Yürüyüşe katılan Brüksel Milletvekili Hasan Koyuncu, "Bugün Belçika'da olsun, Paris'te olsun, terörizme karşı yürüyüş yapılıyor. Yurdun her yerinden insanlar burada. Sessiz bir yürüyüş, sesiz bir eylem. Belçikalı ve Müslümanlar, bütün insanlar burada yürüyor. İslam dini kesinlikle barış dini. Terörle bağdaştırılmamalıdır, masum insanların canını almak kesinlikle İslamiyetle bağdaştırılmamalı" dedi.

"TERÖR EYLEMİ İNSANLIK SUÇUDUR"

Brüksel Milletvekili Şevket Temiz ise "Bu yürüyüşün amacı; dünyanın neresinde terör eylemi varsa onu protesto etme amacı ile burada bulunuyoruz. Bildiğiniz gibi terörün dini, dili, ırkı yoktur. Bugün bizim burada olmamız aynı zamanda dünyadaki fanatik hareketlere bir mesajdır. Terör eylemi bir insanlık suçudur, insanlık suçu işleyen her kimsenin demokraside yeri yoktur" diye konuştu.

Brüksel polisi, protesto sırasında geniş güvenlik önlemi aldı.