Paris'in kuzeyinde bir hücre evine gerçekleştirilen şafak operasyonu sona ererken, Polis Saint Denis kentinde bir kiliseye yeni bir operasyon başlattı. Sabaha karşı başlatılan operasyonda 2 terörist öldürüldü, bir kadın terörist ise kendini havaya uçurdu. Olayda yoldan geçmekte olan bir sivilin ise yaşamını yitirdiği öne sürülüyor. Fransız polisi sabaha karşı düzenlenen operasyonunun ardından bir kiliseye operasyon başlattı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve yardım ekibi sevk edildi. Gözaltındaki teröristlerin kimlikleri hakkında ise henüz bir bilgi verilmedi.Operasyona yakın ve resmi olmayan bazı kaynaklara göre Fas asıllı Belçikalı olan ve bütün dünya polisleri tarafindan "çok tehlikeli" sıfatı ile aranan Abdelhamid Abaaoud'unda canlı yakalandığı öne sürülüyor.

Paris'te terör eylemini gerçekleştiren ve her yerde aranan elebaşı Abdelhamid Abaaoud ve arkadaşlarının Paris'in, Saint Denis semtinde bir binada izi bulundu. Polis, asker, anti terör birimi Saint Denis semtini abluka altına aldı. Çarşamba sabahı saat 4.20 sıralarında teröristler polise ateş açtı. Güvenlik güçleri teröristlere ateş açarak karşılıklı çatışma meydana geldi ve operasyon sona erdi.

Fransız polisi ardından bir kiliseye operasyon başlattı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve yardım ekibi sevk edildi.

Semtte oturanların polis tarafından evlerinden çıkmaması istendi. Semt ve çevre semtlerde okullar tatil edildi. Askeri araçlar, ambulans, itfaiye, kurtarma ekipleri Saint Denis semtinde hazır bekliyor.

Paris'te geçtiğimiz Cuma günü 129 kişinin ölümü ile sonuçlanan terör saldırılarının bağlantılarını araştıran Fransız polisi, Paris'in Saint Denis semtinde sabaha karşı silah sesleri eşliğinde gerçekleştirilen operasyonda, yaralanan polislerin olduğu bildirildi.