FİLİSTİN'de Nasıra Belediye Başkanı Dr. Selam Suleyman ile Arap Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Hazim, Türk kökenli eyalet milletvekili Belit Onay'ın davetlisi olarak Almanya'nın Hannover kentine geldi.
Aşağı Saksonya Eyaleti Parlamentosu Yeşiller Milletvekili Belit Onay’ın davetlisi olarak Hannover’e gelen Filistinli Nasıra Belediye Başkanı Dr. Selam Suleyman ve İsrail'deki Arap Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Hazim, Aşağı Saksonya Eyalet Parlamentosu'nu ziyaret etti. Kendilerine eşlik eden Nienburg Belediye Başkan Yardımcısı Karim İraki ve Belit Onay’la birlikte Eyalet Parlamentosu 2. Başkanı Klaus-Peter Bachmann’ı da ziyaret eden Filistinli misafirler, İsrail ve Filistin’deki siyasi durum hakkında bilgi verdiler.
"BİZİ ZİYARET ETMESİ GÜZEL"
Konuklara Hannover kenti ve Aşağı Saksonya eyaleti hakkında bilgi veren Milletvekili Belit Onay, “Belediye başkanımızın bizleri de ziyaret etmesi gerçekten güzel. Belediyecilik alanında da işbirliğimizi arttırarak, halkların birbirini tanımasına, bilgi akışının artmasına ve barışın sağlanmasına bizler de az da olsa katkıda bulunabiliriz“ dedi.
"BARIŞ İSTİYORUZ"
Ziyaretinin oldukça başarılı geçtiğini belirten Dr. Suleyman, Belit Onay’ı da Nasıra kentine davet etti. Almanya’da artık Türk milletvekilli sayısının artmasından çok memnun olduğunu söyleyen Dr. Suleyman, şöyle konuştu:
"Türk asıllı göçmenlerin Almanya’da sağladıkları uyum ve topluma katılımları ile cok güzel bir örnek oluşturuyorlar. Nasıra kentinde bir çok din ve mezhep barışçıl bir şekilde beraber yaşamaktadır. Bizler de Filistin ve İsrail için barışçıl bir çözümün bulumasını destekliyoruz."
Dr. Suleyman Türkiye’nin Orta Doğu’daki rolüne atıf yaparak Osmanlı döneminden kalan mimari eserlere ve camilere de dikkat çekti.
 

FOTOĞRAFLI