Ahmet Yıldırım / Dortmund, 25 Temmuz ()- Alman siyasiler arasında Türkiye’nin AB üyeliği tartışmaları sürüyor. Hür Demokrat Parti FDP lideri Christian Lindner, Türkiye ile AB yetkililerinin bugün Brüksel’de yapacağı toplantı öncesinde Türkiye’nin AB üyeliğinin hayal olduğunu söyledi.

Lindner: Türkiye'nin AB üyeliği hayal gücünün ötesinde

Alman Haber Ajansı DPA’ya konuşan Christian Lindner, AB’nin Türkiye ile üyelik görüşmelerini ve ona bağlı mali yardımları durdurması çağrısında bulundu. “Ankara’nın devam eden provokasyonları ve tabuları dikkate alındığında, Türkiye-AB görüşmesi bir komediye dönüşüyor” diyen Lindner, Türkiye’nin Avrupa değerlerinden hayli uzaklaştığını savundu. İnsan hakları, ifade ve basın özgürlüğü ile hukukun üstünlüğünün pazarlık konusu yapılamayacağını belirten FDP lideri, “Türkiye’nin AB üyeliği bu nedenle hayal gücünün ötesinde” dedi.

Hardt: Türkiye’ye kapıyı kapatmamalıyız

Rheinischen Post gazetesine konuşan Birlik partileri Dış Politika Uzmanı Jürgen Hardt ise, Türkiye’ye AB kapısının kapatılmaması gerektiğini söyledi. Kopenhag kriterleri ile Türkiye’ye tekrar güçler ayrılığı ve basın özgürlüğü geleceği için, Türkiye’nin AB’ye yakınlaşmasından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çekindiğini savunan CDU’lu politikacı,”Bu nedenle bizim Türkiye’ye kapıyı kapatmamamız gerekir” ifadelerini kullandı.