Ukrayna'nın başkenti Kiev'de 9, 11 ve 13 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Eurovizyon Şarkı Yarışması'nda Rusya'yı temsil edecek olan Yuliya Samoylova'nın Ukrayna'ya girişi yasaklandı.

Ukrayna Güvenlik Teşkilatı'ndan (SBU) yapılan açıklamada, Yuliya Samoylova'nın Ukrayna'nın Rusyanın kontrolü altında bulunan Kırım Yarımadası'nda konser vererek Ukrayna yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle, Ukrayna'ya girişinin üç yıllığına yasaklandığı bildirildi.

Ukrayna makamlarının Samoylova'nın Ukrayna'ya girişini yasaklaması olasılığının gündeme gelmesinin ardından Avrupa Yayın Birliği'nden yapılan açıklamada, bu soruna çözüm bulunmasını ve her ülkenin Ukrayna'ya kendi heyetini gönderebileceğini umdukları ifade edilmiş, fakat bu konuda karar yetkisinin Ukrayna makamlarına ait olduğu vurgulanmıştı.

Yuliya Samoylova, Rusya'nın 2014 yılında ele geçirip ilhak ettiği Ukrayna'nın Kırım Yarımadası'nda 2015 yılında konser vermiş, bu nedenle Ukrayna makamları tarafından, Ukrayna yasalarını ihlal etmekle suçlanmıştı.