Özgür ALTUNCU - LUBLİYANA () -  Slovenya'da resmi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile Türkiye-Slovenya İş Forumu'na katıldı. Forumda konuşan Erdoğan Türk şirketlerini Slovenya’da yatırım yapmaya çağırarak, “Türk işadamlarına Slovenya’da özelleştirmelerle ilgili girişimlere başlamalarını tavsiye ediyorum” dedi.

“Biz Slovenya’yı doğrudan sınırımız olmasa bile komşu ülke olarak görüyoruz” diyen Erdoğan, “Ekonomik ilişkilerimizi karşılıklı yarar çerçevesinde geliştirmeli ve farklı alanlara yönelmeliyiz.. Aldığımız güçle ortak bir geleceği inşa etmenin iki ülke içinde önemli olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Özelleştirmede çok ciddi bir mesafe aldıklarını söyleyen Erdoğan, “Finans sektörünün tamamını özelleştirin demem. Bir bölümü kendinizde kalmalı. Aksi halde piyasanın hakimi konumuna gelirler” diye konuştu.

Erdoğan konuşmasında 2023’de hedefinin 2 trilyon dolar milli gelire ulaşmak olduğunu da ifade etti.

AB süreciyle ilgili konuşan Erdoğan, “AB üyelik müzakere sürecinde takınılan tavırdan memnun değiliz ama Slovenya’nın desteğine teşekkür ediyoruz” dedi.

G-20 ile ilgili konuşan Erdoğan, “G-20 dönem başkanlığımızda küresel sorunların ele alındığı platform olma özelliğini daha da güçlendirmeye kararlıyız” şeklinde konuştu.