-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Romanya'nın başkenti Bükreş'e gelir gelmez İstanbul adliyesinde yaşanan olayla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bazı kişilerin Avukat cübbesiyle içeri girmek suretiyle, savcı Selim Kiraz'ı odasında rehin aldığını söyleyen Erdoğan, “İstanbul valiliğimiz, emniyet, sürekli irtibat halinde kendileriyle bir takım görüşmeler yapılıp bu ilişkilerle netice alır mıyız diye bazı adımlar atılıyor. Az öncesine kadar bu süreç devam etti. İçeriden silah sesleri duyulunca, bunun üzerine güvenlik teşkilatımız odaya giriyorlar" diye konuştu.


3 DEĞİL 2 TERÖRİST

Emniyet müdürünün kendisine bilgi verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bana verdiği 3 değil, 2 teröristi öldürüyorlar. Savcımız 3 tane başından, 2 tane de vücudunun değişik yerlerinde maalesef kurşunlanıyor. Şuanda ameliyatta. Dua edelim, inşallah ameliyatın neticesinde sağlığına kavuşur. Ama durumu ciddiyetini koruyor. Az önce hastane yetkililerinden aldığım bilgi, bu istikamette. Rabbim kendisine sağlık, sıhhat, afiyetler versin. Sayın Başbakanla görüşmelerimizi yaptık. Onlar da bakan arkadaşlarımızda olay yerinde durum değerlendirmelerini yapıyorlar. Biz de döner dönmez, yarın akşam aynı şekilde tekrar arkadaşlarımızla bu işi her yönüyle ele almak suretiyle, bundan sonraki süreçte avukatların adalet saraylarına girmesinden tutun da ve diğer görevlilerin de aynı şekilde adalet saraylarını girişlerinde, bunların ne gibi muameleye tabi tutulacaklarını, bunların hepsini ele almak gerekiyor. Bu işin hafife alınır bir yanı yok. Bu üzerinde çok çok ibretle, durulacak bir vaka, bir olay" diye konuştu.

POLİSE TEBRİK

Operasyonu gerçekleştiren polisleri tebrik eden Erdoğan, "Çünkü onlar da bir yerde bu silah seslerinden sonra, can siperhane odaya girerek, orada da gereğini yerine getirmiş oldular. Ben ailesine geçmiş olsun diyorum savcımızın. Şuanda dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor,. Doktor arkadaşlarımız ellerinden geleni zaten yapıyorlar" dedi.

BELKİ İSTANBUL'A DÖNECEĞİZ

Bir soru üzerine Romanya programında iptal olmadığını, Enerji bakanı Yıldız'ın heyetten ayrılıp Türkiye'ye döndüğünü söyleyen Erdoğan, "Buradaki programımızı toparlayıp, Ankara'ya belki İstanbul'a döneceğiz" dedi.