Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’deki Türk STK’ların temsilcilerine seslendi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada "ABD'deki FETÖ unsurları tarafından özellikle Kongre nezdinde ülkemiz aleyhine yoğun bir karalama faaliyetine girişileceği anlaşılıyor. Orada FETÖ cü birilerini çıkartıp konuşturabiliyorlar. Peki biz acaba Amerika düşmanı birisini çıkartıp parlamentomuzda konuştursak, Amerika yönetimi buna nasıl bakacak, herhalde pek de memnun olmayacaktır." Dedi.

“Sizlerin projelerinize verdiğimiz desteği sürdüreceğiz. Siyasette etkin olmanızı istiyoruz. Yerel ve uluslararası siyasetçilerin sizi tanıması bizleri için önemlidir.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi’nin faaliyetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi amacının diğer kuruluşların yerini almak değil, ortak meseleleri hep bir süratle ve etkin biçimde harekete geçme kabiliyetini sağlamak olduğunu söyleyen Erdoğan, Türkiye’de olan bitenleri, yakından takip ettiklerini bildiğini ifade etti . Cumhurbaşkanı ardından şunları kaydetti: “Son olarak 15 Temmuz gecesi milletçe darbe girişiminde bulunanlarla mücadele ederken sizlerin de kalben bizle beraber olduğunuzdan şüphem yok. Türkiye 17-25 Aralık’ta yargı ve emniyet mensuplarının darbe girişimine maruz kalmıştı. 15 Temmuz’da ise askeri üniformaya bürünmüş bir terör örgütüyle karşı karşıya kaldık. Tankları silahları millete çeviren kan döken can alan teröristler bir kez daha hüsrana uğradılar. 15 Temmuz’da milletimiz sokaklarda darbecileri kovalamış darbecilerle dünyayı dar etmiştir. Milletimle iftihar ediyorum bu millet karakteriyle üstün bir millet.”



Erdoğan o gece neler yaşandığını ifade ederek, “F-16’lardan bombalar yağdırılırken tanklar yürürken gençlerimiz kendilerini paletlerin altına attı. Hanım kardeşlerimiz aynı şekilde parçalanma pahasına da olsa o ZPT’lerin karşısına dikilebildi. 241 şehit verdik 2194 yaralımız oldu ama Elhamdülillah vatan kurtuldu. Demek ki güç silahlarda değil. Benim de milletim ortaya çıktı onların silahları varsa benim de imanım var dedi.”

Erdoğan OHAL kapsamında örgütle mücadele ettiklerini vurgulayarak. “Biz bunlara araziler verdik arsalar verdik, gelin eğitim yapın diye verdik, şimdi KHK’larla OHAL ile bunları hepsini toparlayarak bu okulları devletimize teslim ettik. Vakıf ise Vakıflar Genel Müdürlüğüne teslim ettik. İhanet şebekesinin mal mülklerine devlet el koymaya başladı. Bunlar kendilerini akıllı zannettiler. Buradaki meczubun bir şarlatanın arkasına sığınarak gideceğiz dediler ama gidemediler. Hesapların üzerinde bir hesap vardır o da Allah’ın hesabıdır. Bunun için milletimle ne kadar iftihar etsem azdır.” dedi.

“Şehitlerin gazilerin evine gidiyorum yeni yeni destansı hikayeler dinliyorum.” diyen Erdoğan milletin yaptığı fedakarlıklardan bahsederek şunları kaydetti: “Tankın altına kendini nasıl attığını sorduğumda, ‘Sayın Reisim’ diyor, ‘ben atmazsam başkası atmazsa bu tanklar nasıl duracaktı’ diyor. 1. tanka atıyor 2. tankın altına atıyor kolu parçalanıyor ama koruyan Allah koruyor. 10 operasyon geçiriyor ve düşünebiliyor musun? ‘Siz nereden mezun oldunuz’ dedim ‘imam hatip’ sonra ‘ilahiyat fakültesi’ dedi, ‘ben aslında 6 yaşından itibaren savunma sistemleri yazılımlarıyla uğraştım’ dedi. Tahsilinin ilgisi yok. ‘Şimdi özel bir firmada savunma sistemleri yazılımlarıyla ilgileniyorum’ dedi. ‘Bir an önce rabbim şifa versin senle oturup ayrı konuşacağız’ dedik. Bir başkası çok manidar Sivaslı Koyun hisardan.. Boğaz köprüsüne yürüyünce, eşine diyor ki ‘hanım ben çıkıyorum’ diyor. Abdest alıp şehadet namazı kılıyor, eşi ‘ben de geliyorum’ diyor. Beraber köprüye gidiyorlar. Ve bu kardeşimiz Çetin orada şehit oluyor eşi dönüp geliyor. Bunların hepsini kaleme alıyoruz, Tarihçilerimiz bunları yazacak.”